Societat 26/06/2013

Suspès l'ingrés a la presó de la dona que va matar el violador de la seva filla

L'Audiència d'Alacant estima la petició de l'advocat de María del Carmen García fins que el consell de ministres es pronunciï sobre l'indult

Efe
1 min
María del Carmen García havia d'ingressar demà a la presó./ EFE

AlacantL'Audiència d'Alacant ha estimat aquest dimecres la petició de suspensió de la condemna de la dona que va matar el violador de la seva filla fins que el consell de ministres resolgui la sol·licitud d'indult. L'ingrés a la presó, previst per demà, queda sense efecte i María del Carmen García seguirà lliure.

La dona va ser condemnada per l'Audiència alacantina a nou anys i mig de presó pel crim, comès el 2005, però el Tribunal Suprem va rebaixar la pena a cinc anys després d'aplicar-li l'eximent incomplet de trastorn mental transitori.

L'advocat va demanar la suspensió de la condemna després que diversos col·lectius, sindicats, partits polítics i institucions, com la Diputació d'Alacant, sol·licitessin al ministre de Justícia la concessió de l'indult per a la condemnada.

La petició d'indult té el suport d'unes 13.000 firmes i és la segona que se sol·licita. La primera va ser denegada a l'abril pel consell de ministres.

L'Audiència d'Alacant ha basat la seva decisió en "motius excepcionals", com "la vida sense delictes" de la dona i "l'arrelament" al seu poble, Benejúzar.

Els fets es remunten al 13 de juny del 2005, quan María del Carmen es va trobar amb el violador de la seva filla, que estava de permís penitenciari, el va ruixar amb gasolina i li va calar foc.

stats