Capturen dues espècies diferents de taurons a Catalunya en pocs dies

Ahir, un pescador va caçar un tauró guineu al Cap de Creus (Alt Empordà), i a finals de la setmana passada un altre pescador va capturar-ne un de pelegrí a Riumar (Delta de l'Ebre)

Un pescador va capturar accidentalment a finals d'aquesta setmana passada un tauró pelegrí a Riumar, al Delta de l'Ebre. Segons ha explicat a l'ACN el responsable de la Xarxa Rescat de Fauna Marina del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Ricard Gutiérrez, aquest exemplar no té res a veure amb el capturat ahir al Port de la Selva. El tauró pelegrí s'alimenta bàsicament de plàncton i flota més que el tauró guineu, que s'alimenta de peixos. Gutiérrez ha comentat que el tauró pelegrí de Riumar va ser pescat accidentalment, però els Agents Rurals han obert una investigació ja que el DAR es va assabentar de la captura per altres fonts i en vol determinar les circumstàncies.

Gutiérrez ha aclarit que la investigació s'ha obert per determinar si realment es tracta d'"una captura accidental o una dirigida". Si es confirmés aquest segon supòsit, el responsable de la Xarxa Rescat de Fauna Marina ha avisat que seria "punible" ja que el tauró pelegrí és una espècie protegida.

A més dels dos taurons, aquest cap de setmana la Xarxa Rescat de Fauna Marina del servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals també ha intervingut en la captura de tres tortugues a Badalona, Sant Carles de la Ràpita i Torredembarra.

D'altra banda, aquest dilluns la Generalitat ha traslladat el tauró guineu que es va enredar a la xarxa d'un pescador del Port de la Selva (Alt Empordà) fins a la facultat de Veterinària de la UAB, on se li farà la necròpsia. L'animal, capturat accidentalment aquest cap de setmana al Port de la Selva, es trobava en una cambra frigorífica de la confraria de pescadors, i aquest matí els Agents Rurals han anat fins al lloc per mesurar-lo i pesar-lo. El tauró fa 220 quilos i mesura 4,70 metres.

Més continguts de