Societat 14/08/2019

L'Ajuntament de Barcelona admet que la ciutat pateix "una crisi de seguretat"

L'autor del tercer apunyalament de les últimes 24 hores s'entrega als Mossos

Ara
2 min
El tinent de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle.

BarcelonaTres apunyalaments a Barcelona en només 24 hores, i la xifra puja fins a cinc des de dissabte. Després que dues baralles a Ciutat Vella se saldessin la nit de dimarts amb dues víctimes en estat greu, aquest dimecres de matinada ha tingut lloc una tercera agressió amb arma blanca en un assentament de barraques al carrer Pamplona, al barri del Poblenou de Barcelona. Un home de 40 anys està en estat crític després de rebre una punyalada al coll. La víctima i l'agressor s'havien embrancat en una baralla. Tot i que la ferida és greu, l'agredit ha sigut traslladat a un hospital pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i la seva vida no perilla. L'autor d'aquest tercer apunyalament s'ha entregat aquesta tarda a la comissaria del districte de Sant Martí dels Mossos, on els agents l'han detingut després de verificar que és el responsable de l'agressió.

Davant d'aquest escenari, el tinent de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha admès aquest dimecres en una atenció als mitjans que Barcelona pateix "una crisi de seguretat" i que els fets delictius a la ciutat han augmentat un 9%. Una situació que, ha assenyalat, ha fet créixer la sensació "d'inseguretat" entre la ciutadania.

Batlle, però, ha volgut fer una crida a la calma i ha destacat que els delictes contra les persones, els més greus, han disminuït un 1,27% el primer semestre respecte al mateix període de l'any passat. El tinent de seguretat ha reconegut que si fins ara la preocupació "constant" eren els "petits delictes de baixa intensitat", ara el consistori ha de posar l'accent en altres delictes com les agressions. "Que hi hagi un apunyalament" -ha dit- és un fet desgraciadíssim", però ha assegurat que en gairebé tots els casos els Mossos han detingut o identificat els autors.

En aquest sentit, l'Ajuntament ha volgut treure importància a la percepció d'inseguretat i ha assegurat que aquesta no difereix gaire de la que es pot tenir a altres grans ciutats com París, Londres o Roma. Batlle ha destacat l'augment de l'activitat policial per posar fre a aquesta "crisi de seguretat" i ha posat d'exemple l'operatiu conjunt d'aquest dimecres contra quatre narcopisos, un fenomen que ha assegurat que ja és "residual" a la ciutat.

stats