Societat 11/03/2021

El Tibidabo comença a instal·lar el nou funicular: la Cuca de Llum

El parc confia en aquesta atracció, que s'estrenarà a l'estiu, per reduir el trànsit privat al cim en un 14,8%

2 min
Moment de la col·locació del primer dels vagons de la Cuca de Llum

BarcelonaEl parc d'atraccions del Tibidabo ha començat a instal·lar aquest dijous el primer dels dos vehicles del seu nou funicular: l'esperada Cuca de Llum, que es concep com la "primera atracció", la porta d'accés al parc. Una gran grua de 220 tones, amb una operació de cirurgia, està col·locant avui els dos vagons que formaran el primer dels vehicles del funicular i que han arribat amb camió des de la fàbrica Sigma del Grup Leitner a Veyrins (Alvèrnia-Roine-Alps). L'operació es repetirà dijous que ve amb el segon vehicle. Els vagons han arribat tapats i la idea de Barcelona: Serveis Municipals, que és qui gestiona la instal·lació, és no descobrir-los fins a la inauguració de l'atracció, prevista per a l'estiu, tot i que a través de les xarxes ja se'n pot veure alguna imatge caçada al moment.

La carta de presentació de la Cuca de Llum com a atracció inclou la il·luminació exterior nocturna, que és l'element que li dona nom, i la vista panoràmica durant el trajecte que, a més, passarà a fer-se en menys de la meitat de temps que amb l'antic funicular: si abans durava set minuts, quan debuti la nova atracció s'arribarà des de la plaça del Doctor Andreu fins al parc en només tres minuts. El parc confia en aquest nou atractiu per reduir notablement el trànsit de vehicles fins al cim del Tibidabo.

De fet, ara el preu del funicular s'inclourà en el de l'entrada per incentivar que sigui el vehicle escollit per anar a passar el dia al parc d'atraccions –l'entrada d'adult costarà 35 euros i la dels infants de menys d'1,2 metres d'alçada en costarà 14– i s'eliminarà també el recorregut dels autobusos llançadora fins a dalt del cim. Aquests busos passaran a acabar el recorregut a l'estació del nou funicular. L'objectiu fixat en el pla de mobilitat és que l'estrena de la Cuca de Llum permeti reduir en un 14,8% els desplaçaments amb vehicle privat fins al Tibidabo.

El parc d'atraccions no té funicular des del setembre del 2019, quan es va desmuntar l'antic i van començar les obres de modernització. El del Tibidabo va ser el primer funicular de l'Estat: es va posar en marxa l'octubre del 1901, llavors amb carrosseries de fusta i amb cinc compartiments repartits entre les classes preferent i general, i amb una capacitat màxima de 80 persones. Ara la Cuca de Llum transportarà 252 persones en cada trajecte. Per dins, l'habitacle dels combois serà més diàfan i disposarà de pantalles interactives que donaran informació als viatgers sobre la història del mateix funicular i del Tibidabo.

stats