Torna a actuar l’home que sedueix dones per estafar-les

Obté 70.000 euros d’una víctima amb discapacitat que va deixar sense estalvis

2 min
Albert Cavallé a la seva arribada a la Ciutat de la Justícia

BarcelonaAlbert Cavallé, de 39 anys, és un vell conegut de la policia. No el busquen per robatoris, perquè el que fa es considera penalment una estafa: seduir dones i tenir-hi una relació per treure’ls tots els diners que pot. L’home va actuar múltiples vegades entre el 2016 i el 2018 i, després d’un temps en què la policia no havia rebut més denúncies, l’han tornat a detenir. Segons els Mossos d’Esquadra, Cavallé va obtenir 70.000 euros d’una nova víctima, que pateix una discapacitat, a qui va deixar sense estalvis. L’estafador va arribar a ella l’octubre de l’any passat a través d’una app de contactes, com acostuma a conèixer sempre les víctimes, i en només quatre mesos es va apropiar de tots els diners de la dona.

Cavallé, que també rep el sobrenom de l’estafador de l’amor, va aprofitar la relació que tenien per començar a demanar-li diners amb diverses excuses, com ara que els necessitava per una operació greu que havien de fer al seu pare en un país estranger o per pagar els honoraris d’un advocat per una herència. Una companya de feina de la víctima sabia que la dona havia donat a Cavallé una part important dels seus estalvis i que també li havia comprat una moto de gran cilindrada després d’haver demanat un crèdit. Per això a principis d’aquest any l’amiga va anar als Mossos per denunciar que la dona patia una estafa des de feia uns mesos i va aportar el nom de l’home: la policia de seguida va tenir clar qui era.

Els agents van contactar amb la víctima, que al principi va dubtar de denunciar Cavallé. Però, a mesura que va passar el temps i va veure que l’estafa es tornava més asfixiant, aquest març la dona va fer el pas de presentar la denúncia, conscient que la relació que tenia amb l’home era un engany perquè ell només buscava un benefici econòmic. La investigació dels Mossos va comprovar que, des que la víctima havia començat la relació amb Cavallé, havien desaparegut del seu compte corrent 70.000 euros, la meitat dels quals –més de 36.000– per transferències a l’home. Ell, per controlar els diners de la dona, havia arribat a tenir les claus d’accés al compte bancari. Després de la denúncia, la dona i el seu entorn, tant la família com els amics, van rebre amenaces.

Almenys 25 denúncies acumulades

La setmana passada els Mossos van detenir Cavallé per aquest cas quan dinava en un restaurant de l’Eixample de Barcelona. Però després de passar a disposició del jutjat va quedar en llibertat. La policia assegura que abans havia arrestat l’home vuit vegades per altres estafes, però en un judici que es va fer el juny del 2018 ja acumulava almenys 25 denúncies. En aquest últim cas, els Mossos atribueixen a Cavallé els delictes d’estafa continuada, furt a l’interior de domicili –per haver robat a casa de la víctima–, apropiació indeguda d’un vehicle –per la moto– i obstrucció a la justícia. Per evitar una estafa similar, la policia recomana sospitar si coneixes algú i et comença a demanar grans quantitats de diners amb diverses excuses, i fa una crida a denunciar-ho.

stats