Societat 11/12/2014

L'Audiència de Barcelona ordena l'ingrés a la presó de dos urbans condemnats per tortures

Els agents van ser condemnats a dos anys i tres mesos de presó per torturar un jove amb el qual es van barallar a la discoteca Bikini. El govern espanyol els va denegar l'indult

Efe
2 min
L'Audiència ha donat un termini de deu dies als dos agents condemnats perquè ingressin voluntàriament en un centre penitenciari

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha ordenat l'ingrés a la presó de dos agents de la Guàrdia Urbana condemnats a dos anys i tres mesos de presó per torturar un jove amb el qual es van barallar a la discoteca Biquini, després que el govern espanyol els hagi denegat l'indult. L'Audiència dóna un termini de deu dies als dos agents condemnats, Víctor Bayona i Bakari Samyang, perquè ingressin voluntàriament en un centre penitenciari.

El tribunal va suspendre l'ingrés a la presó dels dos agents, condemnats per un delicte de tortures greu, a l'espera que es resolgués la seva petició d'indult parcial, que el Consell de Ministres va denegar finalment el passat 21 de novembre.

Els dos urbans van ser condemnats per l'Audiència a l'octubre del 2011, en una sentència que després va confirmar el Tribunal Suprem, per torturar a un jove de Trinitat i Tobago que els havia agredit a la discoteca Biquini i al qual, una vegada a comissaria, van copejar, van cremar amb un cigarret i li van refregar la cara amb una fregona.

Els fets van succeir en la discoteca Bikini de Barcelona la nit del 7 de setembre de 2006, quan un dels condemnats, Víctor Bayona, va molestar l'acompanyant de la víctima, la qual cosa va originar un enfrontament en el transcurs del qual aquest últim va copejar amb un got la cara de l'agent, que era fora de servei.

Després que els acompanyants de Víctor Bayona reduïssin Yuri S.J., els dos condemnats el van introduir en un furgó policial, en qualitat de detingut, on Bakari Samyang el va pegar diverses vegades. Una vegada en dependències policials els dos guàrdies urbans van tornar a pegar el detingut, el van cremar amb un cigarret encès, el van amenaçar amb una pistola i li van refregar una fregona per la cara.

Una altra al·legació de tortures

Samyang, que al costat d'un altre agent va ser suspès d'ocupació i sou per l'Ajuntament sense esperar que la sentència fos ferma, va ser un dels principals testimonis de càrrec en la sentència de l'anomenat cas 4F, en què tres joves van ser condemnats a cinc anys de presó per deixar en coma un guàrdia urbà a les portes d'una festa okupa al carrer Sant Pere més Baix de Barcelona.

Precisament, els condemnats pel cas del 4 de febrer van denunciar haver estat víctimes de tortures per part dels guàrdies urbans després de la seva detenció, però el cas va ser arxivat.

stats