Societat 21/08/2014

Donats d'alta els dos missioners amb Ebola tractats als Estats Units

Kent Brantly i Nancy Writebol van ser traslladats fa tres setmanes en un avió medicalitzat des de Libèria

Efe / Ara
1 min

AtlantaEl metge Kent Brantly i la infermera Nancy Writebol, que van contraure l'Ebola a Libèria i rebien tractament amb medicina experimental a l'Hospital Universitari d'Emory d'Atlanta, als Estats Units, han estat donats d'alta aquest dijous, han informat els seus doctors.

Brantly, de 33 anys, va arribar als Estats Units el 2 d'agost a bord d'un avió medicalitzat i entre fortes mesures de seguretat. Dies després, va ser traslladada la missionera Writebol, de 59 anys, que va quedar ingressada al mateix centre. Els metges que els atenien no han trobat cap rastre del virus a la sang dels pacients, i per això "no representen cap amenaça mèdica per a la salut pública", ha afirmat el director mèdic de la unitat de malalties infeccioses de l'hospital d'Atlanta, Bruce Ribner, en una roda de premsa en què ha estat present el mateix Brantly.

Medicina experimental

Les autoritats van acordar donar a tots dos la medicina experimental ZMapp, que fins a aquest brot únicament havia estat provada en micos. El tractament sembla que ha funcionat, tot i que és aviat per assegurar que la millora sigui exclusivament provocada pel tractament.

De fet, en el cas del religiós espanyol Miguel Pajares, que també va rebre aquest tractament, amb el ZMapp no n'hi va haver prou i va morir cinc dies després de ser repatriat a Espanya. De fet, hi ha malalts que superen la infecció de forma autònoma, malgrat l'alta letalitat del virus.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va elevar dimecres a 1.350 el nombre de persones mortes per Ebola a Guinea, Sierra Leone, Libèria i Nigèria. A més, se n'han notificat 2.473 casos. Els dos països més afectats són Libèria i Sierra Leone.

stats