MOBILITAT
Societat 17/02/2011

La DGT reduirà la velocitat a 30 quilòmetres per hora en els carrers amb un únic sentit de circulació

Pere Navarro afirma que és un "disbarat" mantenir l'actual límit de 50 quilòmetres per hora. Afirma que, en cas d'atropellament, amb la nova barrera se salvaran un 95% de les víctimes

Redacció
1 min

BarcelonaLa Direcció General de Trànsit (DGT) reformarà el reglament general de circulació per limitar a 30 quilòmetres per hora, en lloc dels 50 quilòmetres per hora actuals, la velocitat permesa en els carrers amb un únic carril de circulació. Les autoritats de Trànsit entenen que amb l'aplicació d'aquesta mesura es reduiran més d'un 50% els accidents i disminuirà la contaminació ambiental, tal com ha assenyalat la directora de l'Observatori de Seguretat Vial, Anna Ferrer.

El director de la DGT, Pere Navarro, ha argumentat la nova mesura durant la segona Trobada de Ciutats per a la Seguretat Vial. Navarro ha recordat que, en cas d'atropellament, la víctima se salva en un 95% dels casos si el cotxe circula a uns 30 quilòmetres per hora. Amb l'actual límit de 50 quilòmetres per hora, només se salven la meitat de les persones que pateixen un atropellament.

Durant l'any 2009 van morir 286 vianants atropellats. La mesura, consensuada amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), afectaria vies amb un carril per a cada sentit de circulació, així com carrers amb un sol carril i, per tant, amb un únic sentit de circulació. La DGT estudia aplicar una nova senyalització, com marques sobre l'asfalt, per advertir als conductors que accedeixen a una via limitada per 30 quilòmetres per hora.

stats