Societat 08/05/2020

Troben tretze casos positius de covid-19 en un alberg per a persones vulnerables de Barcelona

Els infectats del centre Pere Calafell de Sant Martí han estat traslladats a 'hotels salut'

Marc Toro
2 min
L'espai Pere Calafell, al districte de Sant Martí, ha estat habilitat per acolir 58 persones vulnerables durant la pandèmia

BarcelonaL'espai Pere Calafell del districte de Sant Martí de Barcelona, habilitat amb 58 places per allotjar persones vulnerables durant la pandèmia, no accepta noves altes després de detectar tretze casos de covid-19 entre els usuaris, segons confirmen a l'ARA fonts municipals. Les mateixes fonts diuen que fa dies es van detectar dues persones amb símptomes que es van traslladar a equipaments sanitaris. Amb les PCR que es van practicar a totes les persones residents es va veure que n'hi havia onze més amb diagnòstic positiu. Totes són "asimptomàtiques" i tenen un "bon estat de salut", però han estat traslladades a hotels salut habilitats a la ciutat per reduir el risc de contacte i nous contagis.

El centre Pere Calafell continua operatiu amb una trentena de persones, i les fonts municipals expliquen que, seguint els protocols, es procedirà a l'"aïllament" i la "desinfecció" de l'espai. Aquest no és el primer cas de persones que donen positiu en espais semblants. Tal com va explicar l'ARA, aquest dimarts es van detectar deu persones infectades a l'alberg per a gent sense llar de Nou Barris, que van ser traslladades en hotels de la ciutat. L'equipament està sent desinfectat i als 25 sensellar que van donar negatiu se'ls ha reallotjat en unes altres instal·lacions.

Segons fonts municipals, els casos detectats deriven de l’extensió progressiva de les proves PCR als allotjaments col·lectius que hi ha la ciutat de Barcelona i, per tant, "entren en el que preveien els plans de contingència". A banda d’obrir 714 places més per a persones sense llar, l’Ajuntament va establir un dispositiu per assegurar-se que la resta d’equipaments i espais continuaven operatius en cas de detectar casos positius i podien continuar acollint les 2.200 persones que hi dormen cada nit.

Les mateixes fonts expliquen, amb tot, que continuen lliures entre 50 i 60 places als diferents equipaments i que, per tant, en cap cas s'ha deixat "ningú al carrer" en cas que es vulgui allotjament. "S’està atenent tothom de la mateixa manera que s’atendria qualsevol ciutadà i ara mateix no hi ha registrat cap cas greu ni cap mort per covid-19 als equipaments per a persones sensellar que hi ha a la ciutat", afirmen. La regidora de Salut, Gemma Tarafa, de fet, ha afirmat en roda de premsa que només un 3% dels usuaris en aquests espais han donat positiu. L'objectiu en aquests casos, conclouen fonts municipals, és que aquestes persones rebin "el mateix tipus d’atenció sanitària que qualsevol altra persona" i que el covid-19 no suposi per a elles un "estigma afegit".

stats