Societat 18/05/2016

Tres agents de la Guàrdia Urbana ferits en un enfrontament amb venedors del 'top manta'

Fonts municipals atribueixen els fets a "l'actitud agressiva" dels manters

Ara
1 min
El "mercat rebel" organitzat pels manters i els col·lectius que els donen suport a Canaletes

BarcelonaNova polèmica amb els venedors del 'top manta' a Barcelona. Aquest migdia, en un nou enfrontament entre manters i agents de la Guàrdia Urbana a la plaça Pau Vila de Ciutat Vella, tres agents han resultat ferits de diversa gravetat, segons han informat fonts municipals, que atribueixen les lesions "a l'actitud agressiva dels venedors". Els agents feien, en el moment de l'enfrontament, una intervenció en matèria de venda ambulant. Un cotxe policial també ha resultat danyat.

La Guàrdia Urbana ja ha obert una investigació per esclarir els fets i intentar identificar els responsables de les lesions. Aquestes últimes setmanes, els venedors ambulants irregulars havien tornat a ocupar espais al front marítim barceloní. El Port va fixar, al mes de novembre, que mantindria la presència policial indefinida a la zona per mantenir allunyats els manters. Més tard, també es va optar per intensificar la pressió policial al metro.

L'última polèmica per la convivència amb aquests venedors a la ciutat s'havia viscut arran del conegut com a cas Garganté, quan el regidor de la CUP Josep Garganté va ser acusat de coaccionar un metge perquè modifiqués el seu informe sobre un manter ferit i apuntés que la lesió s'havia produït com a conseqüència d'una empenta policial.

stats