Societat 22/05/2012

Trias aparca els grans projectes per prioritzar la despesa social

L'alcalde, en la conferència de balanç del primer any de mandat, ha rebutjat el model Eurovegas i n'ha criticat qualsevol mena de permissivitat legal, però també ha precisat que "si ve, no farem escarafalls"

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha passat aquest dimarts la barrera del primer any de mandat fent un balanç en el qual ha admès, una vegada més però ara tenint en compte les dificultats de consens amb què s'ha trobat en dotze mesos, que serà molt difícil que en aquest mandat tirin endavant molts dels grans projectes que tenia (Glòries, Blau Ictínea...) en el seu programa amb el govern en minoria de què disposa. Trias, que ha intentat donar la volta a aquesta dificultat assegurant que és el moment de "planificar" i de "pactar i decidir, encara que no prenguem totes les decisions que voldríem", ha insistit que mentrestant, en el clima de recessió econòmica i mal sistema de finançament, l'opció que prendrà com a màxim dirigent de l'Ajuntament de Barcelona és prioritzar la inversió en les polítiques socials i en la cultura "com a generadora de riquesa". L'alcalde, curiosament, ha posat èmfasi en aquest element cultural –un dels trumfos més utilitzats pel nou cap de files del PSC, Jordi Martí– per "sortir de la crisi".

En un discurs a l'auditori de la Universitat Pompeu Fabra del carrer Balmes de Barcelona, l'alcalde ha aprofitat el torn de preguntes per advertir que "Eurovegas no és la imatge que vull per a la meva ciutat" i que ell prefereix altres models com Boston. En referència a la possible permissivitat legal que tindria aquest projecte, Trias ha apuntat gràficament que "no vull viure a Las Vegas sinó a Barcelona". "Però si ve Eurovegas, tampoc no farem escarafalls", ha precisat.

stats