Troben el cos d'una menor a la zona on buscaven les dues nenes desaparegudes de Tenerife

En les últimes hores també s'havia localitzat una funda nòrdica i una bombona d'oxigen

ARA
3 min
El vaixell oceanogràfic que busca les menors Ana i Olivia desaparegudes juntament amb el seu pare a Tenerife el passat 27 d'abril

BarcelonaEl cas de l'Ana i l'Olivia, les dues menors desaparegudes a Tenerife juntament amb el seu pare el 27 d'abril, pot acabar amb un fatal desenllaç al mar. El buc oceanogràfic especialitzat, que ja fa dies que treballa per rastrejar a gran profunditat el fons marí en el punt on es va trobar la llanxa a la deriva del pare de les petites, ha localitzat aquest dijous el cos aparentment d'una menor, segons ha confirmat la delegació del govern canari a l'agència Efe. La troballa ha estat comunicada també a la família de les nenes, d'un i sis anys. Ara l'autòpsia haurà de certificar la identitat del cos.

En les últimes hores, el buc, equipat amb un sonar i un robot submarí, havia localitzat i extret una funda nòrdica i una bombona d'oxigen. Els investigadors van confirmar que eren propietat del pare de les menors, desaparegut juntament amb les petites. D'aquesta manera, pren força la línia d'investigació que apuntava que el pare hauria assassinat les nenes i que s'hauria desfet dels cossos tirant-los al mar, abans d'acabar també amb la seva vida. Tot i així, la Guàrdia Civil manté totes les línies d'investigació obertes, mentre el cas continua sota secret de sumari.

El 27 d'abril, l'Ana i l'Olivia passaven la tarda amb el seu pare a la finca que té l'home, que havia pactat amb la mare –estan separats des de feia un any– que tornaria a portar les petites al domicili matern a les nou de la nit, però ningú va tornar a veure les menors. Cap a la mitjanit, les càmeres de seguretat del port van captar el pare de les menors, sol, carregant bosses i altres objectes en una llanxa de la seva propietat. Va fer dos viatges mar endins i en el segon, el seu mòbil va deixar d'emetre senyal de cop. En aquest punt on se li va perdre el rastre és on s'havien centrat darrerament les tasques de recerca. La llanxa va aparèixer buida i a la deriva l'endemà de la desaparició. Poc després es va localitzar surant a prop la cadireta de cotxe que feia servir l'Ana, d'un any.

La família de les nenes havia explicat que el pare de l'Ana i l'Olivia havia amenaçat la mare –que tenia una nova relació sentimental– que no el tornaria a veure a ell ni a les petites en diverses ocasions. Inicialment, els investigadors van treballar amb la hipòtesi que l'home podia haver-se emportat les nenes a l'estranger però, a poc a poc, la línia d'investigació que apuntava que el pare podria haver matat les nenes va anar prenent força, sobretot en les últimes hores, a partir del moment que el vaixell oceanogràfic va localitzar la bombona d'oxigen i la funda nòrdica del pare.

Elements de llast

De moment no s'ha confirmat la identitat de les restes trobades pel vaixell oceanogràfic, però fonts de la investigació consultades per Efe apunten que podria tractar-se del cos de l'Olivia, la germana gran, de sis anys. El cos hauria aparegut a 1.000 metres de profunditat dins d'una bossa que estava lligada amb una cadena a una àncora, que podria ser de la llanxa del pare de les menors, segons l'agència Europa Press. Al costat s'hauria trobat una segona bossa, buida. Els investigadors sospiten que el pare de les nenes podria haver utilitzat elements de pes, com ara l'àncora o la bombona d'oxigen, per desfer-se dels cossos.

La delegació del govern canari ha explicat que les tasques de recerca continuaran en les pròximes hores en el punt on s'ha realitzat la troballa, que és a una milla del port de Güímar de Santa Cruz de Tenerife. Es tracta d'una zona de gran profunditat amb desnivells i no uniforme, un fet que havia dificultat les tasques de recerca els últims dies. Aquesta tarda el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha lamentat la troballa en una piulada a Twitter. "No puc imaginar el dolor de la mare de les petites Ana i Olivia, desaparegudes a Tenerife, davant de la terrible notícia que acabem de conèixer", ha dit Sánchez, que ha volgut expressar tot el suport i la solidaritat a la família de les menors.

stats