Societat 03/01/2018

El TSJC obliga la Generalitat a pagar més d'1 milió d'euros a Esplugues per les escoles bressol

Aquesta sentència se suma a les que ja van donar la raó a Cornellà i l'Hospitalet

Acn
1 min
Un nen d'una escola bressol de Barcelona

BarcelonaDesprés dels recents casos de Cornellà i l'Hospitalet, el TSJC també ha donat parcialment la raó a l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat i obliga la Generalitat a pagar-li més d'1 milió d'euros pel finançament de les escoles bressol pels cursos 2012/13, 2013/14 i 2014/15.

Segons ha fet públic el consistori aquest dimecres, el Tribunal Superior de Justícia ha conclòs que l'Ajuntament té dret a rebre 1.300 euros per alumne i curs, de manera que l'import global de la indemnització s'eleva a 1.066.000 euros. El jutge considera que la Generalitat no queda exclosa de la responsabilitat financera de les escoles bressol, encara que es tracti de serveis de titularitat municipal.

Ara queda pendent la sentència sobre el cas de Sabadell, que també va recórrer als tribunals, i la que s'emeti en resposta a la demanda conjunta que van presentar una trentena d'ajuntaments més petits, vehiculada a través de la Federació de Municipis.

Per la seva part, l'Ajuntament de Barcelona està estudiant com es pot sumar a aquestes denúncies i calcula que podria reclamar a la Generalitat uns 40 milions d'euros.

stats