Societat 06/04/2020

El TSJC ordena a Interior que faci el test del covid-19 a tots els mossos

També es requereix dotar els agents de material de protecció, com ja s'havia fet abans

Ara
1 min
Dos agents dels Mossos comprovant aquest dilluns si un ciutadà que anava per la plaça Espanya de Barcelona compleix el confinament

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a la conselleria d'Interior que faci el test del covid-19 a tota la plantilla d'agents dels Mossos d'Esquadra, d'"acord amb la condició de servei públic de seguretat i del risc de contagi" que poden tenir els seus agents a l'hora de prestar-lo. El TSJC ha estimat la demanda de tres sindicats de la policia catalana, SPC, CATME i SME, i també requereix al Govern que equipi els mossos amb tot el material de protecció indispensable per evitar contagis, com ara mascaretes i guants, així com la desinfecció de comissaries.

De fet, la setmana passada l'alt tribunal català ja havia estimat una demanda semblant d'un altre sindicat, la USPAC, i va requerir al departament que dotés de material de protecció els agents. Els magistrats reconeixen l'existència d'un "risc greu, de vegades mortal i sempre imminent" per als agents dels Mossos, i per això veuen "urgent" la necessitat d'adoptar de manera cautelar les mesures que demanaven els sindicats.

Aquesta no és la primera mesura cautelar que dicten els tribunals per a la protecció dels treballadors públics. La setmana passada el TSJC també va requerir a la conselleria de Salut i a diverses entitats més relacionades amb la prestació d'aquest servei que dotessin el personal sanitari dels equips de protecció necessaris. A Madrid s'han ordenat judicialment mesures semblants. Tot i així no es tracta de requeriments d'efecte immediat, ja que hi ha possibilitat de recórrer i els demandants també han de confirmar la presentació formal de l'escrit de demanda, perquè el procediment judicial tiri endavant.

stats