Societat 03/03/2012

Estudiants de la UB pactaran noves mobilitzacions abans d'abandonar la tancada

El compromís és desallotjar el rectorat al vespre com a màxim per evitar la intervenció dels Mossos. Els estudiants no descarten noves accions de protesta

Efe
2 min

BarcelonaEls estudiants tancats a la Universitat de Barcelona (UB) mantenen el compromís d'abandonar el rectorat aquest vespre, per evitar el desallotjament anunciat pels Mossos d'Esquadra. Reunits en assemblea des del migdia, debaten futures mobilitzacions contra les retallades.

Uns 60 estudiants de la Universitat de Barcelona (UB) s'han repartit en dos grups de treball per debatre sobre la seva organització, les mobilitzacions que portaran a terme aquest mes i la prioritat de les seves demandes, després d'anunciar que abandonaran la seva tancada a la UB a les 20 hores d'avui.

Els estudiants han informat que aquesta tarda està previst que participin en els grups de discussió altres col·lectius que han estat convidats a sumar-se a la protesta per les retallades i la situació de l'ensenyament públic a Catalunya.

S'espera la presència de treballadors de TMB, delegats de diversos instituts i empleats d'infermeria, amb els quals se celebraran reunions al vestíbul de la UB, que està ocupat pels estudiants des de dimecres passat, quan va finalitzar una multitudinària manifestació convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública.

A la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, els estudiants ja han abandonat la tancada que va començar el passat dimecres.

Penélope, estudiant d'Antropologia, ha explicat a Efe que aquesta nit han dormit al rectorat una vintena d'estudiants, alguns dels quals aquest matí han aprofitat per tornar als seus domicilis "per dutxar-se i venir després a les reunions".

"Avui no hi haurà cap assemblea vinculant, el que farem avui són grups de treball i després posarem en comú les conclusions en un plenari", ha explicat Penélope, mentre intentava espantar tres gossos que rondaven per la cuina i el rebost que els estudiants han improvisat en un racó del vestíbul de la UB.

Els debats del grup de treball sobre les demandes s'ha centrat en les taxes universitàries, el preu de les quals s'ha encarit aquest any.

Segons els estudiants, la primera matrícula ha passat a costar uns 100 euros per assignatura, un 15% més que l'any anterior, la segona matrícula (si se suspèn l'assignatura) 330 euros, un 50% més, i la tercera convocatòria 660 per assignatura, un 100% més.

Entre les seves demandes també es troba canviar l'actual "model piramidal" de governança de la universitat i la seva "intrusió" del sector privat. "Les conclusions dels debats es traslladaran després a les assemblees de cada facultat", ha explicat Penélope.

stats