Societat 25/10/2012

El Govern manté que els diners de les farmàcies "han d'arribar avui"

El portaveu, Francesc Homs, assegura a RAC1 que l'executiu ha fet "tot el que ha pogut" per evitar el tancament i recorda a Rajoy que cometria prevaricació si endarrereix els pagaments expressament

Ara
1 min

Barcelona"L'ordre de transferència es va donar ahir i, per tant, els diners [per pagar els deutes amb les farmàcies] han d'arribar avui". El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat en una entrevista a RAC1 que l'executiu ha fet "tot el que ha pogut" per evitar el tancament de farmàcies d'aquest dijous i que en les properes hores els pagaran els diners que els deuen. El Col·legi de Farmacèutics de Catalunya calcula que el Govern deu 180 milions d'euros, sumant juliol i agost, i que la factura del mes de setembre pujarà fins a 93,5 milions d'euros.

Homs justifica l'impagament per l'endarreriment del govern espanyol a fer efectius els diners del rescat del fons de liquiditat autonòmic. "Pensem que hauria estat convenient que aquests 5.024 milions d'euros ens els haguessin lliurat de cop, en comptes d'anar-los entregant per fascicles per recordar-nos de qui pengem. [...] Si tot això ho poguéssim gestionar de cop, aquest tipus de situacions, segur que es donarien amb menys intensitat", ha advertit Homs. El portaveu ha dit que potser és "una mica ingenu", però ha insistit que vol pensar que no hi ha intencionalitat política en l'endarreriment. Ha recordat que, si fos així, el govern espanyol cometria prevaricació.

Homs ha agraït l'esforç dels ciutadans per superar la crisi i fer front a la situació financera de la Generalitat. "En aquests moments, si no fos per l'esforç de les farmàcies, els funcionaris, el tercer sector, és evident que les coses anirien molt pitjor", ha dit.

stats