Societat 05/02/2019

El Vaticà va investigar dos capellans de Tarragona per presumptes casos de pederàstia

Segons revela 'Tarragona Digital', els sacerdots continuen vius i estan oficiant

Ara
1 min
Un corresponsal  al Vaticà

BarcelonaDiversos casos d'abusos sexuals han sacsejat l'Església catòlica catalana aquests dies. Després dels casos del mossèn de Vilobí d'Onyar, el de Constantí i el dels escoltes de Montserrat, el diari 'Tarragona Digital' ha revelat aquest dimarts que l'arquebisbat de Tarragona va investigar dos capellans tarragonins. Per una banda, un rector de les parròquies de dos municipis del Tarragonès i, per l'altra, un capellà que ha oficiat a l'Alt i el Baix Camp i que ara ho fa en una població de l'arxiprestat Urgell-Garrigues.

Els dos capellans es van incorporar als seus nous destins durant l’any 2018 després de passar un temps apartats, un al monestir de Poblet i l’altre a Roma, sempre segons les diferents fonts consultades pel diari 'Tarragona Digital'. Els capellans van ser apartats per la investigació oberta a petició de l’arquebisbat, per uns presumptes casos de pederàstia i presumpta possessió de pornografia infantil, en el cas d'un d'ells.

Tant des de l’arquebisbat com des de les diferents fonts consultades s’ha assegurat que no hi ha constància de denúncies judicials en cap dels dos casos.

stats