Societat 04/02/2022

Els vianants també podran travessar pel pont del carrer Santander, a la Verneda

La reforma començarà al setembre i costarà 9,9 milions d'euros

ARA
1 min
Imatge virtual de com serà el nou pont del carrer Santander

BarcelonaEl pont del carrer Santander comunica el barri de la Verneda i la Pau amb el del Bon Pastor, però només si vas en cotxe. Els vianants han d'anar a buscar un altre pas i afartar-se a pujar escales per anar d'un lloc a l'altre, mentre que les persones amb problemes de mobilitat han de buscar una altra alternativa. L'Ajuntament de Barcelona vol acabar amb aquest greuge i ha anunciat que el reformarà per fer-lo "accessible i segur". Això implica voreres de fins a 4,5 metres, un carril bici per cada direcció, un carril de circulació per cada sentit i una cinquantena d'arbres. Les obres començaran al mes de setembre i costaran 9,9 milions d'euros. Si res no falla, els vianants i els ciclistes podran estrenar el nou pas d'aquí dos anys.

La reforma del pont, que es troba dins del polígon de Montsolís que s'està intentant reactivar, arriba gràcies a una llarga reivindicació veïnal, durant la qual es van recollir 4.458 signatures. La petició va entrar al plenari del Consell Municipal, que la va aprovar per unanimitat el desembre del 2019.

La tinenta d'alcaldia d'Urbanisme, Janet Sanz, ha destacat que es tracta d'una "obra molt rellevant" perquè servirà per "dignificar" aquesta zona "plena de gris i d'asfalt" i plantar-hi més verd. Sanz ha insistit que per a l'Ajuntament la zona del Besòs "és una prioritat" i ha recordat altres actuacions que ja s'estan executant, com la construcció d'un petit barri amb equipaments als terrenys de l'antiga fàbrica Mercedes.

El regidor del districte de Sant Martí, David Escudé, ha destacat que l'obra servirà "per donar llum a un barri que llargament havia demanat formar part de la ciutat de Barcelona".

stats