Societat 09/07/2019

Els agressors sexuals de Manresa van atemorir la noia amb una pistola

Una amiga de la víctima diu que va evitar que tiressin la menor al riu després de la violació en grup

Pau Esparch
3 min
Ahir es van fer concentracions en diverses ciutats -Barcelona a la foto- per donar suport a la víctima de Manresa.

BarcelonaUna mampara va separar el metre de distància entre la víctima de la violació en grup de Manresa i els set acusats. La menor, que ara té 17 anys i l’octubre del 2016 –quan van passar els fets– en tenia 14, va entrar ahir a la sala del judici per una porta lateral per evitar veure els set homes. “Estava espantada i plorava”, va declarar la noia quan va relatar un moment que recorda de la violació en grup. L’adolescent va dir que conserva “flaixos” d’aquella matinada, però va deixar clar que tenia por i que se sentia intimidada per una pistola que es passaven tres dels acusats. El relat de la víctima el va completar una amiga seva, que també era allà i que va assegurar que va evitar que tiressin la menor al riu després de la violació. Tots els testimonis van explicar que van rebre amenaces quan van declarar per primer cop.

Davant el tribunal de l’Audiència de Barcelona, la víctima va dir que va anar amb la seva amiga, també menor, a una fàbrica abandonada de Manresa, on la nit del 29 d’octubre del 2016 hi feien una festa. Portaven dues ampolles de whisky i marihuana i no era el primer cop que hi anaven. A la festa hi havia altres menors i van començar a beure alcohol i a fumar porros en una de les casetes del lloc, on també van arribar adults. A la mitjanit els menors se’n van anar i la víctima i l’amiga van fer “el joc de l’ampolla” amb els acusats, que eren majors d’edat. “El Bryan la tirava expressament perquè tots fessin petons a la víctima”, va explicar l’amiga. Després les dues noies van marxar a peu amb un noi, que també va declarar ahir com a testimoni, per trobar-se amb la tieta de la víctima, per convèncer-la que dormirien a casa de l’amiga.

Van tornar a la festa, on van continuar bevent i fumant. La víctima va assegurar que sospita que li van posar una substància a la beguda per drogar-la perquè no recorda res més d’aquella matinada. A partir d’aquest moment, l’amiga va relatar que el Bryan, “amb qui ella volia”, se la va emportar en una altra caseta. “Al cap d’una hora va tornar i va dir: 15 minuts per a cadascun per tirar-vos-la”, segons va explicar l’amiga. La víctima va declarar que un dels “flaixos” que té és el moment en què dos dels acusats –el Bryan i el Maikel– la van obligar a fer-los una fel·lació. També que ells dos i un altre dels acusats –el Marco– tenien una pistola amb la qual la intimidaven. Un altre record que té és el d’un quart acusat –el Yordanis– penetrant-la.

Amb la pistola a la boca

L’amiga va dir que va anar a la caseta i va veure un dels acusats –el Maikel– penetrant-la. “Altres estaven drets masturbant-se i sense pantalons, ho vaig veure amb claredat”, va afirmar ella davant les preguntes dels advocats dels acusats, que qüestionaven la visibilitat perquè al lloc no hi havia llum artificial i feien servir la llanterna del mòbil per il·luminar-se. “La víctima no es podia escapar”, va afegir, després de relatar que un d’ells –el Walter– també l’havia intentat forçar a ella agafant-la de la cua, però que se’n va poder desempallegar. L’amiga va assegurar que un dels acusats que tenia la pistola l’hi va posar a la boca i la va amenaçar perquè no expliqués res a ningú.

La mateixa amiga va manifestar que, un cop havia tret la víctima de la caseta, van marxar amb cotxe amb dos dels acusats que, segons ella, tenien la intenció de tirar la menor a un riu, però que ella els va convèncer que no ho fessin. Aquesta revelació va ser un moment tens del judici, on hi havia familiars de la víctima i parelles d’alguns dels acusats. Tots els testimonis que van comparèixer ahir –la víctima, l’amiga i dos nois més– van coincidir a dir que van rebre amenaces d’algun dels acusats quan es van denunciar els fets. L’amiga va afirmar que va fer dues declaracions falses.

Un grup de persones s'ha manifestat davant l'Audiència de Barcelona per protestar contra les agressions sexuals

Dels altres testimonis, un –a qui l’amiga ha acusat de masturbar-se durant la violació– va dir que va sentir crits de la víctima. Va afegir que va veure el Maikel penetrant-la i altres acusats masturbant-se. El segon testimoni va assegurar que va veure el Marco amb la pistola.

La pròxima sessió del judici serà divendres, quan les parts exposaran les seves conclusions definitives. De moment, la fiscalia demana entre 10 i 19 anys i mig de presó per abusos sexuals per a sis dels acusats; per al setè sol·licita una multa per omissió del deure de socors.

stats