Societat 07/11/2014

Viladecans premiarà les llars i comunitats que facin més estalvi energètic

Anomenada 'El Gran Estalvi', la iniciativa durarà quatre mesos i concedirà fins a 6.000 euros als veïns guanyadors perquè inverteixin en un consum més sostenible

Europa Press
2 min

ViladecansL'Ajuntament de Viladecans i l'empresa Unilever han convocat un concurs que premiarà amb fins a 6.000 euros als veïns de la ciutat que més estalviïn en el consum energètic durant els pròxims quatre mesos. La iniciativa, anomenada 'El Gran Estalvi', està dirigida a habitatges unifamiliars i comunitats de veïns, que hauran d'aplicar diferents mesures per estalviar en el consum d'aigua, llum i gas.

Els participants es dividiran en quatre categories -vivendes unifamiliars, comunitats de fins a quatre habitatges, de fins a 25 i de més de 25- i, a més dels premis de fins a 6.000 euros per als que més redueixin el seu consum energètic, n'hi haurà i de fins a 500 euros per als que més redueixin les emissions de CO2. Els premis en metàl·lic es podran fer servir únicament per fer millores en matèria d'eficiència energètica en les comunitats i llars guanyadores.

Segons el consistori, una llar pot estalviar fins al 50% del seu consum energètic si pren mesures senzilles com ajustar correctament els termòstats de la calefacció i de l'aire condicionat, substituir l'enllumenat per bombetes LED, rentar amb aigua freda, escurçar el temps de la dutxa o usar bé els electrodomèstics.

L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha declarat que "la part més important del consum energètic en el municipi correspon a les llars i amb aquest concurs es pretén generar una dinàmica de promoció de les actituds d'estalvi dins de les comunitats de veïns per aconseguir l'objectiu de reduir el consum energètic de Viladecans en un 20%".

A llarg termini, la iniciativa 'El Gran Estalvi' pretén crear una comunitat digital on els ciutadans puguin prendre consciència i compartir experiències de consum i consells per millorar en eficiència energètica.

stats