Alves vol agilitzar el judici: discrepa de l'escrit de la jutge però no recorre

El futbolista opta per no fer cap nova declaració a la Ciutat de la Justícia

3 min
Dani Alves ha arribat als jutjats en una furgoneta dels Mossos.

BarcelonaSi tot segueix l'ordre establert, aquest dimecres ha sigut l'últim dia que Dani Alves ha trepitjat la Ciutat de la Justícia com a presumpte autor d'una violació a una noia la nit del 30 de desembre. Ja no hi tornarà més i la pròxima vegada que surti de la presó de Brians 2 serà per anar al judici, aquest cop a l'Audiència de Barcelona. Això, però, no passarà fins després de l'estiu, ja que es preveu marcar la data del judici al mes de desembre. Aquest dimecres Alves ha anat fins a la Ciutat de la Justícia per tercer cop des que va ser encausat i depenia d'ell que fos una mera formalitat o un altre moment clau del cas. Ha optat per la primera opció, la del perfil baix, i la vista ha sigut curta i sense sorpreses.

Aquest dilluns la magistrada que investiga el seu cas va tancar la instrucció i va deixar el futbolista a un pas del judici. Aquest dimecres el futbolista havia d'anar als jutjats perquè li notifiquessin l'escrit de finalització de la investigació i comunicar un possible recurs. A més, si hagués volgut, Alves podria haver tornat a declarar. Però no ha estat així. Segons fonts consultades per l'ARA, l'exblaugrana ha parlat pocs segons i ho ha fet per dir dues coses: primer, que no està d'acord amb el relat de la jutgessa perquè no "s'ajusta amb la realitat" i, segon, que, tot i això, no recorrerà l'escrit de la magistrada perquè vol agilitzar els terminis (està en presó preventiva) i seure en un judici com més aviat millor. Serà allà quan el futbolista podrà tornar a declarar.

La discrepància amb el relat de la jutgessa s'explica perquè aquest és totalment contrari a la versió que ha donat el futbolista de què va passar aquella nit. La instructora creu que hi ha indicis que el brasiler hauria agredit sexualment la víctima a la discoteca Sutton de Barcelona i que per això ha de ser jutjat. En canvi, Alves ho nega i afirma que tot va ser consentit. De fet, en un moment de la vista d'aquest dimecres la magistrada li ha preguntat a Alves si volia que llegís en alt el seu escrit de conclusions, i el futbolista ha respost que no calia, que ja se'l sabia.

Versions i proves

La instrucció del cas ha durat pràcticament set mesos i Alves ha tingut moltes proves en contra des del principi. Una de les claus del cas ha sigut que van fer la revisió mèdica a la víctima la mateixa nit, i això ha permès que els Mossos d'Esquadra confirmessin proves biològiques. Això va forçar el futbolista a canviar la seva versió dels fets. Fins llavors, en una declaració caòtica amb tres versions diferents, el brasiler mai va admetre una relació sexual amb la noia. Primer va dir que no la coneixia, després que només es van creuar i, finalment, que ell era la víctima de l'agressió. Quan van arribar els resultats de l'ADN, però, va passar a dir que havien mantingut una relació sexual consentida.

Sigui com sigui, hi ha altres elements que fan més costat a la versió d'ella que a la d'ell. Per exemple, les càmeres de Sutton, que demostren com Alves li va tocar parts íntimes a la noia (i ella li va treure la mà) abans d'entrar al lavabo, una sala que la noia no va poder reconèixer (es pensava que anaven a fumar) fins que va ser a dins. Abans, Alves li va franquejar el pas. Els testimonis (els cambrers i les amigues de la víctima) també donen veracitat al relat de la noia, que no ha variat des de la primera declaració. En els pròxims dies arribaran els escrits d'acusació de la defensa i la Fiscalia (i diran els anys que creuen que Alves hauria de passar a la presó). Amb això, es tancarà la instrucció i tot ja estarà a punt per al judici.

Telèfons Violències Masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats