L'última declaració d'Alves: "Volia protegir aquesta senyoreta"

El futbolista diu que fins ara no havia dit la veritat per no inculpar la seva víctima

3 min
Dani Alves en una imatge d'arxiu durant la seva darrera etapa al Barça.

BarcelonaDani Alves va entrar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra assegurant que no coneixia de res la dona de 23 anys que l'acusava d'haver-la agredit sexualment. Quan va sortir dels tribunals, en un cotxe de la policia en direcció a la presó de Brians 1, havia canviat totalment la seva versió dels fets. El 23 de gener va oferir tres relats diferents davant de la jutgessa. Primer, a preguntes de la magistrada, va dir que no va passar res de res. En el segon interrogatori, el de la Fiscalia, va afirmar que simplement es van creuar a les portes del lavabo del reservat. En el torn de l'acusació particular, estava totalment acorralat per unes proves que no avalaven cap de les seves versions i uns testimonis que descrivien una pel·lícula dels fets totalment diferent de la que ell narrava. Segons fonts consultades per l'ARA, a Alves li va tremolar una mica la veu i va acabar dient: "Jo la veritat és que volia protegir aquesta senyoreta".

Amb "aquesta senyoreta" el futbolista es referia a la víctima. I dient que la volia "protegir" es referia al fet que no la volia inculpar d'una agressió sexual en la qual ell es va presentar com la víctima i ella l'agressora, una situació que totes les proves desmenteixen. "Va anar directe cap a mi. Jo no vaig tocar aquella noia", va insistir Alves. Concretament, l'esportista brasiler va assegurar que quan estava assegut al lavabo la dona va entrar i li va practicar una fel·lació que ell no va consentir, però que tampoc no va fer res per evitar.

Aquesta és l'última versió que el futbolista ha donat en seu judicial. Sí que dijous, en la vista per determinar si continua en presó provisional o surt en llibertat amb càrrecs, el seu advocat va plantejar que ara el seu client acceptava una relació sexual consentida. A l'espera que torni a declarar, però, l'última versió d'Alves és la que va donar fa un mes presentant-se ell com la víctima del que havia passat en aquell lavabo.

Totes les proves, però, van en la direcció contrària. La hipòtesi d'una fel·lació no quadra amb l'ADN identificat al cos de la víctima, que demostra que hi va haver penetració. Hi ha un altre element clau: els investigadors dels Mossos van trobar empremtes dactilars en diversos punts del lavabo. Un cop analitzades, segons ha pogut saber aquest diari, s'ha confirmat que són de la víctima. Estan situades a la maneta de l'aixeta, a un mirall que hi ha darrere de la porta i a la tapa del vàter. La ubicació d'aquestes empremtes confirmaria les posicions del seu cos que la víctima va descriure en el seu relat.

"Surto jo primer"

Ni la víctima ni cap de les seves amigues sabien que la porta per on Alves va entrar era la d'un lavabo. Ella narra que el futbolista la va cridar perquè hi anés, i ella, després de parlar-ne amb una amiga, hi va acabar anant amb la intenció d'acomiadar-se i marxar. No estaven còmodes després que l'esportista brasiler s'extralimités en diverses ocasions: a la víctima i a una de les seves amigues els va tocar el cul, a una altra amiga li va posar la mà als genitals, a la víctima li va agafar la mà i la va dur cap al seu penis. Més d'una vegada es van treure de sobre la seva mà i se'n van apartar. Alves les anava seguint.

Finalment, la víctima va decidir acostar-se a la porta. Es va adonar que entraven a un lavabo. "No pots sortir", li va dir Alves, segons la versió de la noia. I va afegir: "Ets la meva puteta". També ha declarat que la va forçar i que van estar una mica més d'un quart d'hora al lavabo. "Surto jo primer", va dir el futbolista després d'ejacular. No va ser fins que va arribar a la sortida de la discoteca que la noia es va enfonsar i es va posar a plorar. Les càmeres de l'establiment, segons fonts consultades per l'ARA, demostrarien que Alves surt de pressa i passa pel costat de la noia, que plora asseguda a terra, sense aturar-se a parlar amb ella.

stats