Dani Alves s'ho juga tot a la tesi de l'alcohol: "Va arribar a casa molt borratxo"

Els Mossos confirmen que les imatges corroboren "completament" la versió de la víctima

5 min
La dona i la mare d'Alves sortint de l'Audiència de Barcelona.

BarcelonaEn la segona sessió del judici contra Dani Alves s'ha parlat més de si el futbolista brasiler anava begut aquella nit que no de si realment va violar una dona. S'ha comentat més si es va beure dos o tres gintònics, o si caminava tort o recte, que dels quinze minuts que va passar al lavabo d'un reservat de la discoteca Sutton de Barcelona amb la noia de 23 anys que va denunciar-lo per agressió sexual. Més que el camí d'una futura absolució, la defensa del futbolista està intentant aplanar el terreny perquè una futura condemna sigui la més baixa possible. Així ho ha fet el mateix dia que els Mossos han corroborat que les proves fan costat a la versió de la víctima. I en el camí dels atenuants, l'alcohol hi juga un paper clau: tal com va avançar l'ARA, l'advocada del futbolista va introduir la tesi de l'embriaguesa a les portes del judici per intentar aconseguir un atenuant. Ara, tota la seva estratègia de defensa hi gira al voltant.

I ho han demostrat els testimonis que han declarat a petició de Dani Alves aquest dimarts. "Va arribar a casa molt borratxo, fent olor d'alcohol. Va topar contra uns mobles i es va desplomar contra el llit", ha declarat la seva dona, Joana Sanz. "Va beure molt", ha afirmat un amic del futbolista. "Sopant i dinant vam beure cinc ampolles de vi i una de whisky entre els quatre. Després, un gintònic cada un", ha precisat un segon amic i ho ha confirmat, minuts després, el tercer i últim amic amb qui aquell dia va dinar i sopar Alves abans d'anar a Sutton. Aquesta quantitat d'alcohol l'haurien ingerit des de les 13 h fins a la matinada. "No vaig ni parlar amb ell. En l'estat amb el qual va arribar vaig considerar que millor deixar-ho per a l'endemà", ha insistit Joana Sanz, que diu que estava desperta a altes hores de la matinada quan el seu marit, la nit de la presumpta violació, va arribar a casa. Aquell dia, el futbolista va dinar amb uns amics, un dinar que es va allargar tant, que es va convertir en un sopar que va acabar fent unes copes al Nubar, a Sarrià. Només Alves i el seu xef personal i amic Bruno van arribar a Sutton.

Fins a sis persones han confirmat que Alves aquella nit anava begut. Només una, però, no és de l'entorn immediat del futbolista i el seu testimoni ha sorprès. És el responsable de sala de Sutton, que quan va declarar fa un any en fase d'instrucció judicial no va dir absolutament res de l'estat de Dani Alves. Aquest dimarts, però, quan li han preguntat per com va veure l'exblaugrana, ha dit: "O havia begut o s'havia fumat alguna cosa. No actuava normal". Cap altre treballador de Sutton, i n'han declarat una desena, ha dit que el futbolista anés begut. El moviment de la defensa d'Alves d'introduir la versió de l'alcohol ha canviat totalment el rumb d'un cas en què fins ara no s'havia parlat de gintònics, whisky, ni vins. Només de cava, el que va oferir a la víctima i a les seves dues amigues abans de la suposada violació. Fins aquest dimarts cap testimoni, ni tan sols cap amic de Dani Alves, havia dit que anés begut.

Tampoc ho havien apuntat els investigadors dels Mossos d'Esquadra que van analitzar les imatges de les càmeres de seguretat de Sutton, que aquest dimecres, el tercer i últim dia de judici, les parts visionaran. Serà també quan Alves declararà. A part dels testimonis, per reforçar la tesi de l'alcohol la defensa de l'exblaugrana va aportar la factura del dinar que va acabar en sopar en un restaurant proper a Sutton, la Taverna del Clínic. L'ARA ha tingut accés a aquesta factura, que ascendeix a 1.700 euros per quatre comensals. D'aquests, 1.250 euros són d'alcohol: cinc ampolles de vi (tres Ribera del Duero i dos Priorat) i una ampolla d'un luxós whisky japonès. Després, els amics asseguren (amb algunes contradiccions entre ells) que es van beure un gintònic cada un al Nubar i una ampolla i mitja de cava a Sutton.

Les contradiccions del Bruno

Un dels testimonis clau que ha passat aquest dimarts per l'Audiència de Barcelona és el Bruno, l'amic d'Alves que era aquella nit amb ell a Sutton. Quan va declarar ara fa un any va fer un trist servei al seu amic. Després que un Alves caòtic donés tres versions diferents dels fets, el Bruno en va donar una quarta: el futbolista va anar al lavabo perquè estava indisposat. Ho ha mantingut aquest dimarts? No. De fet, s'ha desdit de tot el que va dir amb un simple argument, que no entén gaire bé el castellà i el dia de la primera declaració no va ni entendre bé les preguntes ni expressar-se bé per respondre-les. Aquest dimarts, doncs, ha parlat amb una traductora, tot i que se li ha escapat una resposta en castellà. Ha dit que Alves anava begut quan fa un any va dir que només s'havia begut mitja copa. I ha assegurat que la víctima i les seves amigues van reconèixer de seguida que qui les havia convidat al reservat era Dani Alves quan fa un any va dir que segurament no el coneixien.

Dani Alves, el primer dia del judici a l'Audiència de Barcelona.

Un Bruno que ha afirmat que hi havia "química" entre la víctima i Alves, que van "ballar molt de prop" i que fins i tot van tornar a ballar després de la sortida del lavabo. La víctima, però, sosté que va anar a buscar ràpidament la seva cosina i van marxar al cap de pocs segons. De fet, aquest dimarts una agent dels Mossos ha confirmat que les imatges corroboren "completament" la versió de la noia. "La seva por era que sortís el seu nom i que no se la creurien perquè l'Alves era famós. Tenia terror a això", ha afirmat l'agent que va recollir la seva denúncia.

"Estava en xoc"

Abans d'aquesta agent han declarat els primers mossos que van atendre la víctima a la discoteca: "Estava en xoc. Li va costar molt, la vam haver de calmar". Un d'ells ha assegurat que pocs minuts després de l'agressió la jove li va respondre afirmativament quan li va preguntar si s'havien fet petons amb el futbolista i si havia anat voluntàriament al lavabo, una conversa que va gravar la càmera unipersonal que porta el mosso al pit i es va engegar per error. Es tracta, però, d'una conversa que la víctima no recorda perquè estava en xoc, i en la seva versió dels fets no parla ni de petons ni del lavabo (es pensava que era una zona de fumadors). Tampoc recorda haver dit una frase que un treballador de Sutton va escoltar a la sortida de la discoteca: "Sabia on anava, però després se'n va penedir. Aquestes van ser les seves paraules", ha recordat aquest dimarts. Aquest treballador ja es va pronunciar en aquesta direcció durant la fase d'instrucció. En cap moment, però, la víctima sosté que va anar a parlar amb Alves per mantenir-hi relacions, sinó que diu que va voler anar a acomiadar-se després d'haver-se sentit incòmoda pels tocaments del futbolista mentre ballaven. Un cop a dins del lavabo, assegura, no va poder sortir. "Deia que no la deixava sortir", ha corroborat un agent que la va atendre.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats