Cinquena versió de Dani Alves: ara diu que anava begut i no era conscient del que passava

La seva dona, Joana Sanz, declararà al judici contra el futbolista per corroborar que va arribar ebri a casa

4 min
Dani Alves en una imatge d'arxiu

BarcelonaNova versió, la cinquena en menys d'un any, del futbolista Dani Alves, acusat de violar una dona la matinada del 31 de desembre del 2022 en un lavabo d'un reservat de la discoteca Sutton de Barcelona. Segons ha pogut saber l'ARA, l'exblaugrana argumenta ara, a 15 dies del judici, que aquella nit estava greument perjudicat pel consum d'alcohol i que això va afectar les seves capacitats. Dit d'una altra manera, diu que no va ser conscient dels seus actes pel seu estat d'embriaguesa. Fins ara, en cap moment de la instrucció ni el mateix Dani Alves ni cap dels testimonis d'aquella nit havia apuntat que el futbolista anés begut. De fet, aquest diari ha pogut saber que la seva dona, Joana Sanz, declararà al judici a petició de la defensa del futbolista per dir que Alves aquella nit, després de la presumpta violació, va arribar begut a casa de matinada.

Concretament, en l'escrit de defensa de cara al judici l'advocada de l'exblaugrana apunta dues possibilitats del que va passar aquella nit. La primera és la darrera versió que Alves va esgrimir davant de la jutge d'instrucció en la seva última declaració, el mes d'abril passat: va assegurar que va mantenir relacions sexuals amb la víctima, una dona de 23 anys, aquella nit, però que van ser consentides. Aquesta versió va arribar després que Alves es trobés acorralat per les proves d'ADN, que demostraven que hi va haver penetració, cosa que fins llavors ell sempre havia negat. En l'escrit de defensa, l'advocada d'Alves aporta per primera vegada una segona possibilitat: tenia les seves capacitats afectades per beure molt alcohol.

D'aquesta manera, la seva advocada també demana dues condemnes alternatives. Per a la versió del sexe consentit, demana l'absolució del seu client. En canvi, per a la segona demana que se li rebaixi la condemna per agressió sexual amb un atenuant pel seu estat d'embriaguesa. En cap moment, però, la seva defensa concreta penes. La Fiscalia demana nou anys de presó pel futbolista i l'acusació particular (que defensa la víctima), 12. Sigui com sigui, amb la introducció de l'element de l'alcohol la defensa del futbolista busca rebaixar la pena d'una futura condemna.

Una imatge d’arxiu del futbolista Dani Alves.

El sopar

L'aplicació d'aquest atenuant, però, exigeix que la influència de l'alcohol fos molt alta i que això es pugui demostrar. Com justifica Alves que realment era així? Per argumentar-ho, el futbolista descriu que 14 hores abans de la presumpta agressió sexual va anar a dinar amb tres amics més en un restaurant del centre de Barcelona i llavors ja va començar a beure alcohol. Va sortir del restaurant al vespre i la factura puja als 2.000 euros. El compte, però, sobretot puja pel menjar i no tant per l'alcohol. Després, el futbolista assegura que van anar a un local d'oci de Barcelona on va beure més alcohol (no n'adjunta la factura) i més tard van a Sutton, on demana una ampolla de xampany, sense tampoc adjuntar la factura a l'escrit presentat als jutjats. En aquest cas, el xampany queda demostrat per les gravacions de les càmeres de seguretat. També afegeix a la causa un vídeo amb els seus amics on se suposa que estan sopant al restaurant.

Fins ara, cap testimoni dels fets, tampoc l'amic d'Alves amb qui estava a la discoteca Sutton, que va declarar durant la investigació, va apuntar que el futbolista anés begut. De fet, en l'anàlisi de les gravacions de les càmeres de Sutton efectuat per la Unitat Central d'Agressions Sexuals dels Mossos (UCAS), els investigadors en cap moment apunten aquesta possibilitat. Sigui com sigui, ara la seva defensa ho introdueix com a futur atenuant per mirar de rebaixar la condemna del futbolista si finalment l'Audiència de Barcelona, que celebrarà el judici el 5, 6 i 7 de febrer de 2024, acaba provant els fets que va denunciar la víctima. A part de la factura del restaurant, la defensa d'Alves confia en el testimoni de Joana Sanz per justificar la tesi de l'alcohol. El seu testimoni ja ha sigut acceptat per la sala de l'Audiència de Barcelona que jutjarà el cas.

Dir que anava begut i no era conscient de tot el que va passar és la cinquena versió que Alves ha donat dels fets des del passat 23 de gener d'aquest any, quan els Mossos el van detenir i va declarar per primera vegada. Des de llavors, el futbolista es troba en presó preventiva. En aquella primera declaració, que diverses fonts qualifiquen de caòtica, l'exblaugrana ja va donar tres versions diferents. Primer, que no coneixia de res a la víctima. Després, que es van creuar un moment al lavabo. I, per últim, que va ser ella que el va agredir a ell fent-li una fel·lació al mateix lavabo sense el consentiment del futbolista. La quarta versió va arribar a l'abril quan també van arribar els resultats de les proves d'ADN. Llavors, va dir que havia mentit perquè no volia confessar una infidelitat a la seva dona i va acceptar que va mantenir relacions sexuals consentides amb la víctima. 

A un mes del judici i 330 dies després de donar la seva primera versió, Alves rectifica i el cas viu un gir de guió: diu que anava ebri i en cap moment va ser conscient del que va passar aquella nit. La seva defensa també demana l'atenuant per reparació del dany esgrimint que ja ha ingressat els 150.000 euros que li va reclamar el mateix jutjat.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats