Societat 27/12/2015

1.500 afectats per la cancel·lació de vols a l'aeroport de Lleida-Alguaire a causa de la boira

Els avions amb origen i destí al Regne Unit s'han desviat a Reus

S. Soro
2 min
L'aeroport de Lleida-Alguaire, aquest 27 de desembre del 2015, enmig de la boira / ACN

BarcelonaLa boira ha obligat a cancel·lar totes les operacions previstes aquest diumenge al matí des de l'aeroport de Lleida-Alguaire. Els avions amb origen i destí al Regne Unit s'han desviat a Reus i, segons fonts del Govern, hi ha uns 1.500 passatgers afectats.

La boira és especialment espessa en aquesta zona del Segrià i ha impedit que poguessin aterrar els quatre vols procedents de Londres, Birmingham i Manchester. Tampoc s'han pogut enlairar els que havien de tornar a casa els esquiadors que van arribar fa una setmana, segons l'ACN.

Un problema de visibilitat continu

Per a l'estrena de la temporada d'hivern diumenge passat, la boira va donar una treva, però aquest matí ja ha obligat a desviar les operacions del turoperador britànic Neilson Thomas Cook a l'aeroport de Reus. Divendres passat també es van haver de desviar els vols a Palma. Des que l'aeroport lleidatà va començar a funcionar el 2010 hi ha hagut una dotzena de jornades amb l'activitat alterada per culpa de la falta de visibilitat. La boira és un dels principals problemes d'aquesta infraestructura, que en pateix les conseqüències des del seu primer any. De moment, però, el Govern descarta invertir en nous sistemes antiboira per l'elevada inversió que requereixen.

L'aeroport d'Alguaire, situat a 15 quilòmetres de la capital del Segrià, el primer promogut per la Generalitat i que va entrar en funcionament a principis de l'any 2010, pràcticament només opera els mesos d'estiu i durant la campanya d'hivern. El 20 de juliol van començar a enlairar-se des d'Alguaire dos avions: un amb destí a Maó i l'altre a Eivissa.

El que hauria de ser un fet normal en un aeroport, l'enlairament i l'aterrament d'aeronaus –en plural–, a l'aeroport lleidatà és un fet més aviat esporàdic. Així i tot, la temporada passada la va tancar amb un increment del 18% en el nombre de passatgers, que no obstant això són pocs: un total de 24.508.

stats