Societat 02/03/2013

Vuit detinguts en l'operació contra una xarxa que piratejava canals de TV de pagament

La policia ha desarticulat el grup, que operava des de Barcelona, i que hauria guanyat sis milions d'euros en els darrers deu anys

Efe
1 min

BarcelonaLa Policia Nacional ha desarticulat una xarxa que piratejava canals de televisió de pagament a Badalona (Barcelonès) i ha detingut en aquesta ciutat vuit persones com a presumptes responsables de la instal·lació.

Segons ha informat avui la Direcció General de la Policia en un comunicat, s'ha comprovat que els responsables d'aquesta xarxa feia deu anys que actuaven i podrien haver aconseguit un benefici econòmic aproximat de 6 milions d'euros.

Els membres de la xarxa distribuïen il·lícitament el senyal de canals de televisió de pagament a 1.600 potencials usuaris, tant a domicilis particulars com en establiments públics.

Els arrestats, segons les fonts, havien instal·lat centenars de quilòmetres de cable sense llicència municipal i sense complir les mínimes normes de seguretat i la instal·lació s'estenia per la pràctica totalitat d'un barri de Badalona.

Del seu manteniment se n'encarregava un grup de persones que també realitzava els cobraments per la prestació d'aquests serveis a centenars d'usuaris, entre els quals es trobaven deu bars de la població, que emetien tota mena d'esdeveniments esportius.

Després de realitzar una sèrie d'indagacions, els investigadors van aconseguir identificar i localitzar el màxim responsable de la instal·lació i del manteniment de la xarxa de cable.

Posteriorment, amb motiu del partit d'anada de les semifinals de la Copa del Rei de futbol entre el Reial Madrid i el F.C. Barcelona, els agents van posar en marxa un operatiu per comprovar els establiments públics que emetien els continguts sense autorització.

Aquest operatiu va permetre descobrir els domicilis on es trobaven els mitjans tècnics utilitzats per a l'emissió del senyal i hi van ser trobades les capçaleres tècniques, els amplificadors i els moduladors que permetien la seva distribució.

stats