SOCIETAT
Societat 28/07/2012

Vuit dotacions i un helicòpter vigilen les restes de l'incendi de La Jonquera

El foc està controlat des d'ahir i ha cremat 13.088 hectàrees

Efe
1 min

BarcelonaVuit dotacions dels Bombers de la Generalitat i un helicòpter vigilen avui la zona de l'incendi de La Jonquera, a l'Alt Empordà, que està totalment controlat des d'ahir i ha cremat 13.088 hectàrees.

Al llarg del dia d'avui, sis vehicles d'aigua i dos de comandament, a més de l'helicòpter, repassaran el perímetre de l'incendi per detectar i apagar possibles punts calents i petites columnes de fum, informen els Bombers en un comunicat.

A causa d'aquest incendi, queden encara sense telèfon 347 línies fixes corresponents als municipis de Biure, Capmany i Darnius (Alt Empordà) i l'afectació en la telefonia mòbil es manté en els de La Vajol i Capmany, informa Protecció Civil de la Generalitat en un comunicat.

També s'indica en la mateixa nota que s'ha desactivat la fase d'alerta del Pla Infocat, que queda en prealerta, perquè es manté encara el risc d'incendi existent a vuit comarques catalanes.

En concret, hi ha risc d'incendi a l'Alt Empordà (Girona); Noguera, Segarra i Segrià (Lleida) i Priorat, Baix Ebre, Ribera d'Ebre i Terra Alta (Tarragona).

En els massissos de la serra del Montsant, de Cadiretes i Gavarres, que ahir es van tancar, han quedat avui oberts al públic, després de considerar els Agents Rurals que ha descendit el risc d'incendi.

Això no obstant, Protecció Civil demana extremar la precaució en zones pròximes a massa forestal o de cultius, evitar desplaçaments innecessaris per zones de risc i abstenir-se de qualsevol activitat que augmenti el risc d'incendi.

stats