Wert recorda que Catalunya ha de complir la llei mentre no es pronunciï el TC

El ministre d'Educació, Cultura i Esport assegura que encara no sap quantes famílies han demanat plaça en un centre privat per estudiar en castellà

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha afirmat que Catalunya ha de complir amb la legislació estatal mentre no es pronunciï el Tribunal Constitucional (TC) sobre el recurs presentat contra la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce).

Així ho ha indicat el titular d'Educació en la seva primera roda de premsa després de l'estiu, en què ha presentat el document 'Dades i xifres del curs 2014-2015'. Wert ha assegurat que el seu departament encara no té informació sobre el nombre de famílies que han sol·licitat una plaça en un centre escolar privat per estudiar en castellà, com permet la nova llei. "Diuen que hi ha invasió competencial. Tenen un camí perquè sigui l'intèrpret suprem de la Constitució, el Tribunal Constitucional, el que determini si hi ha hagut o no invasió competencial, però, fins llavors, cal complir la legislació estatal", ha defensat.

El ministre ha afirmat, però, que s'espera que l'esperit de cooperació sigui compartit per les administracions educatives "del signe que siguin" i ha advertit que "no es pot entrar en polèmiques a l'esquena dels estudiants" perquè és a ells a qui els "perjudica". "Cal evitar que aquests perjudicis puguin produir-se", ha alertat.

Wert ha afirmat que si bé entén que hi hagi "desacord de base ideològica" sobre alguns aspectes del funcionament del sistema educatiu, també sosté que cadascuna de les administracions, estatal i autonòmiques, han de respectar les competències de l'altra.