Societat 31/07/2015

Wert ja té feina: cap de l'OCDE a Espanya

La seva dona, Montserrat Gomendio, és la directora general adjunta d'educació de l'organització

Europa Press
1 min
José Ignacio Wert al Senat / EFE

MadridEl consell de ministres ha aprovat aquest divendres el nomenament de l'exministre d'Educació, Cultura i Esport José Ignacio Wert com a cap de la delegació permanent d'Espanya davant l'Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE). Al mes d'abril, l'exsecretària d'estat d'Educació, Formació Professional i Universitats Montserrat Gomendio, amb la qual Wert es va casar al mes de juliol, va ser fitxada per aquesta organització internacional per ocupar el càrrec de directora general adjunta d'educació.

Wert va deixar la cartera d'Educació el 26 de juny després de més de tres anys i mig al capdavant del departament ministerial. Nascut el 18 de febrer de 1950, és llicenciat en dret i màster en sociologia política per l'Institut d'Estudis Polítics. Pertany a la plantilla de titulats superiors de RTVE, on va ser director del gabinet d'investigació d'audiència.

Ha estat director tècnic del Centre d'Investigacions Sociològiques, vocal del consell d'administració de RTVE, regidor de l'Ajuntament de Madrid, diputat al Congrés dels Diputats per la Corunya, conseller delegat i president de Demoscopia, director general de relacions corporatives del Grup BBVA, i president de Kantar Media i d'Inspire Consultors, així com de l'Associació Professional Global d'Investigadors d'Opinió i Mercat. També ha estat professor de sociologia política a la Facultat de Ciències Econòmiques de la Universitat Autònoma de Madrid. El desembre de 2011 va ser nomenat ministre d'Educació, Cultura i Esport.

stats