Societat 31/08/2017

Wikileaks i Assange posen en dubte la veracitat de la nota on s'alerta els Mossos d'un atemptat a la Rambla

Assange ha afirmat a través de dos tuits que la nota semblava "modificada" o "fabricada"

Ara
1 min
Cada racó de La Rambla s'omple de bones paraules, de pau i de memòria.

BarcelonaWikileaks i Julian Assange han posat aquest matí en dubte la informació d''El Periódico' que revelava que la CIA havia avisat els Mossos d'un atac a la Rambla. Assange ha afirmat a través de dos tuits que la nota semblava "modificada" o "fabricada" per l'ús de les cometes baixes que apareixien al text, i fins i tot ha reclamat la dimissió del director d''El Periódico'. Wikileaks, que també ha definit la notícia d'"altament sospitosa", l'ha vinculat amb el referèndum de l'1-O. El director general de la policia, Pere Soler i Campins, ha retuitejat les dues piulades.

Assange ha publicat els missatges abans que tingués lloc la roda de premsa del conseller d'Interior, Joaquim Forn, i del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero. Durant la compareixença, han desmentit que l'Agència Central d'Intel·ligència (CIA) dels EUA els hagués avisat de l'atemptat de la Rambla. Tot i així, ha admès que al maig havien rebut una alerta d'un possible atac al passeig barceloní a la qual ni els Mossos ni el govern espanyol van donar credibilitat. A més, després de l'atemptat s'hauria descartat que l'avís tingués res a veure amb l'atropellament múltiple del 17 d'agost.

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha explicat que totes les alertes de possibles atemptats es revisen i es contrasten, com es va fer en aquest cas, i ha insistit que tot i que no li van donar credibilitat, a la Rambla hi ha un 10% dels agents que fan tasques de vigilància antiterrorista a Barcelona.

stats