Societat 28/01/2013

Xavier Crespo, exalcalde de Lloret: "Em defensaré fins al final de tots els que em volen tirar merda a sobre"

El diputat de CiU insisteix a RAC1 que no ha rebut diners de la xarxa russa de blanqueig de diners desmantellada

Ara
2 min
L'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU al Parlament, Xavier Crespo, en una roda de premsa el 10 de juliol.

BarcelonaL'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU, Xavier Crespo, ha negat rotundament les informacions que asseguren que va cobrar diners de la xarxa russa de blanqueig de diners desmantellada a la població divendres en una operació en què s'han detingut sis persones. Fonts pròximes al cas han explicat a l'ARA que Crespo tenia nòmina de la trama russa desarticulada divendres i cobrava 30.000 euros cada tres mesos a canvi de tractes de favor del consistori.

Tal com ja va fer aquest diumenge, Crespo ha assegurat en dues entrevistes a RAC1 i Catalunya Ràdio que mai no va rebre cap sobre. "Vivia millor i em guanyava millor la vida quan era metge [abans de ser alcalde de Lloret de Mar], però ara defensaré tot el que hagi de defensar. Em defensaré fins al final de tots els que em volen tirar merda a sobre", ha dit a RAC1.

Crespo ha insistit que mai no va cobrar "ni un euro" ni del líder de la trama, Andrei Petrov, ni de cap altra persona.

Sí que ha reconegut a Catalunya Ràdio que abans que fes una gran inversió al municipi el va convidar a Rússia a visitar la seva empresa, que formava part del grup Gazprom i es dedicava al manteniment de gaseoductes.

Tot i això, l'exalcalde afirma que l'actuació del consistori en aquest cas va ser "correcta" i "no té res a veure amb les màfies russes". Crespo ha recordat que Petrov va comprar l'antiga plaça de toros i va convertir els terrenys en un centre comercial i equipaments públics. Ell ha defensat que el negoci ocupava el 35% de l'espai, i els equipaments, el 65%, per la qual cosa va ser una bona operació per a Lloret de Mar.

Xavier Crespo ha manifestat que "posa tot el seu cos" per al president del club d'hoquei de Lloret de Mar, Joan Perarnau, que va ser detingut dissabte en relació amb aquest cas, i ha explicat que aquesta empresa subvencionava el club amb un import de 90.000 euros a l'any. Crespo també ha dit que té tota la confiança i suport de CiU.

stats