MITJANS PÚBLICS
Mèdia 11/05/2012

El Sindicat de Periodistes de Balears denuncia censura a IB3

A la ràdio, la consigna és "treure coses positives", mentre que a la televisió s'ordena "IB3 només posa el micro i espera" i es recomana no fer preguntes als consellers balears

Ara
1 min
José Manuel Ruiz, exsenador del PP i extinent d'alcalde al municipi de Calvià, ha estat nomenat director general d'IB3.

BarcelonaEl Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) ha denunciat “la censura flagrant” que exerceix la direcció d'informatius. A la ràdio, el mitjà que concentra la major part de les queixes dels treballadors, la directriu és “treure coses positives”. Els temes sensibles són la llengua, la sanitat, les protestes i les retallades de pressupostos.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per exemple, el passat de febrer els informatius van prioritzar la nevada com a tema de portada, tot i ser el dia en què també van donar-se a conèixer les dades de l’atur del mes de gener. La vaga de fams dels jubilats contra les mesures sobre el català de l'executiu de José Ramon Bauzá també han estat silenciades, tant a la televisió com a la ràdio. A l'emissora, el passat 25 d'abril es fa canviar la portada –la subhasta dels béns de Matas– per una prèvia d’un decret de mesures urgents que el govern té previst aprovar per facilitar tràmits per rehabilitar la Platja de Palma.

stats