CONCERT SOLIDARI
Cultura 16/03/2011

Llach aclareix que la seva actuació al concert a favor de TV3 no significa el seu retorn als escenaris

Mitjançant una comunicat, el cantant ha manifestat que la participació al concert en suport d'Acció Cultural del País Valencià és la seva manera "concreta" de militar a favor del dret de la llibertat d'expressió

Redacció
2 min
Lluís Llach s'ha ofert a Eliseu Climent per fer un parèntesis en el seu comiat dels escenaris.

BarcelonaDesprés que dilluns es fes públic que Lluís Llach participaria al concert que se celebrarà el 16 d'abril per reivindicar TV3 al País Valencià, les especulacions d'un hipotètic retorn del cantant als escenaris es van disparar. Per aclarir qualsevol malentès, Llach ha penjat un nota en la seva pàgina web on manifesta que l'actuació no serà "una tornada professional als escenaris, ni l'inici d'un retorn amb afany de continuïtat". El cantant explica que la decisió de sumar-se a aquest acte és la seva "manera concreta de militar aquell dia a favor d'un dret fonamental, que semblaria que amb l'ajut de les lleis es pot conculcar, com és el dret de la llibertat d'expressió".

Al comunicat, Llach també confirma la seva solidaritat amb Acció Cultural del País Valencià –que ha de fer front a una multa de 600.000 euros imposada pel govern valencià–, entitat que, segons el cantant, és "un objectiu prioritari del PP en la seva llarga voluntat d'anorrear tots els signes catalans de la identitat valenciana". Darrera de la prohibició d'emetre TV3 al País València, Lluís Llach tem que arribarà una utilització "matussera i parafeixista de les lleis" que té com a finalitat "deballestar una eina social i cultural que els molesta per l'èxit amb què des de fa uns anys ha irromput en el bategar cívic de la ciutat de València i de tot el País Valencià", en referència a l'edifici Octubre i totes les activitats que s'hi organitzen.

Llach acaba el comunicat manifestant que, tot i que la seva actuació no significa al retorn als escenaris, "en la defensa de quelcom que m'és tan essencial com la llibertat i la cultura, jo no torno enlloc perquè no m'he mogut mai del mateix lloc. Seré un més dels que anireu a la manifestació, que en un moment determinat haurà de prendre la paraula".

stats