Publicitat
Publicitat

Cuba

La velocitat de connexió es multiplica per 3.000

Cuba rep la fibra òptica des Veneçuela i desbloqueja alguns blocs d'opositors

Fins ara la connexió a internet es feia via satèl·lit i era molt lenta i cara. El govern farà una llei per regular el sector i prioritza la construcció de centres col·lectius d'accés a la xarxa

Cuba s'ha connectat a la fibra òptica mitjançant un cable submarí estès des de Veneçuela. La infraestructura multiplicarà per 3.000 la velocitat de connexió a internet a l'illa, que fins ara es feia via satèl·lit, era molt lenta i costava uns 8 euros l'hora.

El ministre cubà d'informàtica i comunicacions, Merardo Diaz, ha assegurat que la connexió "obre una esquerda en el bloqueig" imposat pels EUA i contribuirà a reforçar la "sobirania nacional".

El vaixell Ile de Batz, que ha fet arribar el cable a l'illa, continuarà el seu recorregut fins a Jamaica. La infraestructura, comprada a la Xina i França amb un cost de 70 milions de dòlars, té una longitud de 1.630 kilòmetres. Té 640 gigabytes de sortida i una vida útil de 25 anys. Queda pendent el desplegament de la xarxa dins de l'illa, que el govern començarà amb la posada en funcionament de centres col·lectius d'accés a internet.

La precarietat de la connexió per satèl·lit era el principal pretext del règim castrista per bloquejar determinades pàgines web d'informació i blocs de dissidents. Des d'avui funcionen alguns d'aquests blocs, com el de Yoani Sánchez. El govern ha anunciat una llei per regular el sector.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT