Chacón: "He de decidir pel meu fill de 4 anys si és català o espanyol?"

L'exministra del PSC s'oposa en una entrevista a Antena 3 a la celebració de la consulta independentista "il·legal" i diu que "tot és una finta electoral" d'Artur Mas

Ara
2 min
Carme Chacón a Antena 3

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } "Tot és una finta electoral de Mas. Som aquí perquè hi ha un senyor que es diu Artur Mas que ha fracassat rotundament: ha estat la legislatura més curta de la història, la segona comunitat autònoma amb més aturats; és el fracàs d'un governant que va prometre acabar amb l'atur". L'exministra de Defensa i diputada del PSC al Congrés, Carme Chacón, ha trencat mesos de silenci per oposar-se radicalment a la independència de Catalunya i a l'aposta del president Mas i de la majoria del Parlament per a la celebració d'un referèndum d'autodeterminació. En una entrevista a 'Espejo público', a Antena 3, s'ha desmarcat dels seus companys de partit i en ser preguntada per la periodista Susanna Griso si estava a favor de la celebració d'una consulta sobiranista, Chacón ha respost amb un claríssim "en absolut". Més tard, en declaracions a Efe, ha precisat que està en contra d'una "consulta il·legal". El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ja li havia respost que els socialistes catalans sí que defensaran el dret a decidir, sempre i quan aquest es produeixi dins de la legalitat espanyola.

"Tots sabem que la suma ens farà sortir junts de la crisi, serem sempre més forts Catalunya amb Espanya i Espanya amb Catalunya; no volem els xocs de trens, ni bitllets per a un viatge que no sabem cap a on va", ha remarcat. Chacón creu que Catalunya no aconseguirà la independència "i que el Govern ho sap", i assegura que es tracta d'una maniobra de Mas per tapar la seva mala gestió "i els casos de corrupció", ha insistit. "La gent es pregunta si Catalunya continuarà a l'euro", ha afegit l'exministra, que també ha retret a Mas que "no parli del preu de la independència" i que vulgui que catalans com ella escullin "entre el papa i la mama", en referència a Catalunya i Espanya. Per a la diputada socialista al Congrés, "el pitjor" de tot el que està passant a Catalunya és que a gent com ella "ens demanin si som catalans o espanyols, i que ens diguin si ens trauran el passaport". "Em sento catalana i espanyola i em sembla inconcebible que vingui un president com Mas a dir-me que he d'escollir entre el papa i la mama", ha sentenciat. I s'ha preguntat: "He de decidir pel meu fill de 4 anys si és català o espanyol?".

Expedient per al coronel Alamán Castro

Per Chacón, el plantejament del PSC amb vista a la eleccions del 25-N és el federalisme: "No volem la independència, no volem la ruptura i defensem el federalisme". Amb tot, ha admès que la "tensió territorial" també ve donada per l'actitud de determinats sectors espanyols "immobilistes" i que neguen que el camí del federalisme sigui la solució. En aquest grup ha posat als dirigents del PP, al govern de l'Estat i als militars que van amenaçar amb intervenir amb tancs. Precisament l'exministra de Defensa ha assegurat que ella hauria expedientat el coronel a la reserva Alamán, que va amenaçar amb els tancs si Catalunya es declarava independent. "Amb mi de ministra, que un militar digui que enviem els tancs, no passa. Aquest senyor no es queda igual".

stats