Mèdia 22/08/2013

Bradley Manning es vol convertir en una dona

L'endemà d'haver estat condemnat per filtrar documents a Wikileaks, el soldat anuncia que iniciarà un tractament hormonal i demana que a partir d'ara se l'anomeni Chelsea

Ara
2 min

Barcelona"Sóc Chelsea Manning. Sóc una dona. Tenint en compte com em sento, i com m'he sentit des de la infància, vull començar una teràpia hormonal tan aviat com sigui possible". Amb aquestes paraules, el soldat nord-americà Bradley Manning ha anunciat aquest dijous, tot just l'endemà d'haver estat condemnat a 35 anys de presó per filtrar documents secrets a Wikileaks, que vol sotmetre's a un tractament de canvi de sexe.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"També us demano que, a partir d'avui, us referiu a mi amb el meu nou nom i utilitzeu el pronom femení", continua el comunicat que Manning ha fet arribar al programa 'Today News' de la cadena nord-americana NBC i en què signa com a "Chelsea E. Manning".

Tal com recorda la NBC, durant el procés judicial, la defensa de Manning havia argumentat que les dificultats derivades de la seva orientació sexual com a soldat gai haurien influït en la seva decisió de filtrar 700.000 documents a Wikileaks. A més, segons la mateixa cadena, l'any 2010 Manning va enviar un correu electrònic a un superior en què li feia saber que era transsexual i que s'havia unit a l'exèrcit per "alliberar-se" d'aquest "problema". El missatge anava acompanyat d'una imatge en què se'l veia disfressat de dona.

En declaracions a la NBC, l'advocat del soldat, David Coombes, ha explicat que "espera" que els responsables de la presó on complirà la pena "facin el correcte" i li subministrin el tractament hormonal que demana. En cas que no sigui així, adverteix que farà tot el que estigui al seu abast per obligar-los a fer-ho. Coombes també ha afegit que no ha parlat "amb ella" sobre la possibilitat que Manning se sotmeti a cirurgia plàstica per canviar de sexe.

Petició d'indult

L'advocat de Manning ha demanat avui l'indult presidencial per al soldat nord-americà. El lletrat, David Coombs, ha dit en una roda de premsa que demanarà al president Barack Obama a través de les vies reglamentàries que indulti Manning el més aviat possible, pel temps que ha complert ja a la presó des de finals de maig de 2010. L'advocat va insistir que la forma en què el Govern ha gestionat el cas i la condemna representen "una taca històrica a la llibertat de premsa" als EUA, especialment perquè la fiscalia va sol·licitar el càrrec de "col·laboració amb l'enemic" contra Manning.

stats