Audiències
Mèdia 01/05/2013

TV3 manté el lideratge a l'abril amb la millor dada dels últims cinc mesos

Telecinco recupera la segona plaça a Catalunya i s'imposa a l'Estat. La 1 iguala el seu mínim històric

Ara
2 min
Quan els centímetres             sí que importen

BarcelonaPer desè mes consecutiu, TV3 ha tancat l'abril com la cadena més vista a Catalunya, amb una quota de pantalla del 14,3%. És el millor resultat del canal públic des del novembre, quan va arribar al 15% de quota, i li permet eixamplar fins als 3,7 punts la distància respecte a la segona classificada, Telecinco, amb un 10,6%. El canal de Mediaset ha guanyat quatre dècimes que li han permès superar Antena 3, que havia estat segona durant els últimes tres mesos però que ara perd una posició després de deixar-se set dècimes i tancar l'abril amb un 10,4% de 'share'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El quart lloc és per a La 1, que ha perdut dues dècimes respecte al març i amb un 7,2% ha igualat el seu mínim històric del novembre. Per darrere, La Sexta ha obtingut un 6,1%, Cuatro un 5,3% i 8TV un 3,6%. Per la seva banda, el canal Esport3 ha batut el seu rècord històric amb un 1,6% de quota mensual, la mateixa dada que ha aconseguit el Super3/33.

TV3, que ha estat líder 22 dels 30 dies de l'abril, ha situat sis programes entre els deu més vistos, i 21 entre els 40 primers. Tant Telecinco com Antena 3 han situat sis espais en aquesta llista, mentre que La 1 i La Sexta hi apareixen tres cops cadascuna, i l'Esport3 també hi ha entrat gràcies al cinquè partit del 'play off' de quarts de final de l'Eurolliga de bàsquet entre el Barça Regal i el Panathinaikos, que gràcies als seus 398.000 espectadors va ser la 36a emissió més vista del mes. El primer lloc del rànquing és per al partit d'anada de les semifinals de la Lliga de Campions entre el Bayern de Munic i el Barça, que va reunir 1.696.000 persones i va assolir un 48,3% de 'share' per TV3.

Pel que fa al conjunt de l'Estat, Telecinco ha recuperat el lideratge, després d'empatar amb Antena 3 al març. El canal de Mediaset ha tancat el mes amb un 13,6% de 'share' –cinc dècimes més que el mes anterior–, mentre que Antena 3 ha perdut una dècima i s'ha quedat amb un 13%.

stats