Internacional 29/09/2011

Al-Qaida insta Ahmadinejad a no fer apologia de teories conspiratives sobre l'11-S

La banda terrorista diu en un article publicat a la seva revista en anglès, 'Inspire', que les declaracions del líder iranià davant de l'ONU sobre els atemptats són “ridícules”, segons informa 'The Guardian'

The Guardian
2 min
La difícil victòria davant dels aiatol·Làs No és el primer cop que un president topa amb la crua realitat de l'estructura del règim dels aiatol·làs. Però l'ànsia de poder d'Ahmadinejad sembla que està esgotant  la paciència de Khamenei, que li ha parat els peus reiteradament l'últim mes.

LondresAl-Qaida ha enviat un missatge al president iranià, Mahmud Ahmadinejad, en què li demana que no escampi teories conspiratives sobre els atemptats de l'11-S, segons informa aquest dijous The Guardian i The New York Times. Els mitjans iranians van publicar aquest dimecres cites d'un article que la banda terrorista hauria publicat en la revista en anglès Inspire, en què descriu els comentaris d'Ahmadinejad sobre l'11-S a les Nacions Unides com a “ridículs”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la pàgina 4 de la revista Inspire Inspire apareix un article d'opinió signat per Abu Suhail en què l'autor acusa Ahmadinejad de no voler donar crèdit a Al-Qaida. També crticia l'hipocresia de l'Iran, ja que es declara antiamericà, però al mateix temps va ajudar als Estats Units en les guerres de l'Iraq i l'Afganistan, segons l'autor.

A l'Assamblea General de Nacions Unides, el líder iranià va posar en dubte la versió oficial nord-americana sobre els autors de l'11-S, suggerint que serien els mateixos americans els que haurien provocat la tragèdia que va acabar amb gairebé 3.000 víctimes mortals. Els comentaris d'Ahmadinejad, com ja va passar el 2010, van provocar que la delegació dels EUA a l'ONU i bona part dels europeus s'aixequessin i marxessin de l'Assamblea General durant el discurs del mandatari iranià.

"El govern iranià ha posat en boca del seu president Ahmadinejad que no creu que Al-Qaida estigui darrere dels atemptats de l'11-S, sinó que va ser obra del govern nord-americà”, diu l'article, segons els mitjans iranians. “Així que ens fem aquesta pregunta: per què l'Iran defensa aquestes creences ridícules davant el que és una evidència lògica?”. L'article de la banda terrorista insisteix que van ser ells els autors dels atemptats i critica Ahmadinejad per desacreditar el grup.

stats