Internacional 25/06/2011

Hugo Chávez “batalla” per la seva salut

El líder veneçolà ha estat dues setmanes sense fer cap aparició pública després d'una operació quirúrgica

Acn
2 min
Hugo Chávez, en una imatge d'arxiu

CaracasEl president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha posat fi aquest dissabte a un silenci que ha durat unes dues setmanes, durant les quals s'han produït diverses especulacions sobre el seu estat de salut després que hagués de ser operat a Cuba. El president ha aparegut a través del Twitter, on el mandatari té més de 1.600.000 seguidors. I ho ha fet per commemorar la victòria militar del 1821 contra la colonització espanyola. En aquest sentit, ha dit "vosaltres sabeu que la Batalla de Carabobo no s'ha acabat! És cada dia. Envio, doncs, des de la meva trinxera, un cant a la pàtria!". Chávez també ha felicitat l'exèrcit "alliberador".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A banda d'això, el ministre de Defensa veneçolà ha afirmat que el president estava "més fort que mai", però ha precisat que no tornarà a casa fins que estigui perfectament recuperat. A més, el ministre d'Afers Estrangers ha afegit que Chávez "es manté informat de tots els afers del país". A més, ha assegurat que "la batalla que el president està duent a terme per la seva salut ha de ser i és una batalla de tothom per la vida".

Chávez, de 56 anys, va ser operat el 10 de juny a l'Havana per una inflamació a la pelvis i no ha fet cap compareixença pública des de llavors.

Chávez ha reaparegut aquest dissabte -divendres al país- per commemorar l'efemèride i felicitar l'exèrcit. El líder veneçolà no piulava des del 5 de juny, i aquest dissabte ha enviat una abraçada al poble veneçolà. "Estic aquí amb vosaltres en la dura jornada diària! Fins la victòria sempre! Nosaltres estem guanyant! I guanyarem!, ha exclamat Chávez. Sobre la diada ha dit: "Bon dia! Avui és el dia del meu Exèrcit i el sol ha sortit brillant! Una abraçada gegant als meus soldats i al meu poble estimat!".

Chávez no explicat res del seu estat de salut després que la seva llarga absència anés acompanyada dels rumors que apuntaven que estaria seriosament malalt. Les enèrgiques piulades de Chávez a través de @chavezcandanga, però, semblen desmentir-ho.

stats