Política 05/09/2016

Albiol dóna per fet que Puigdemont apostarà pel RUI després de reunir-se amb ell a Palau

El líder del PP al Parlament considera que el suport de la CUP a la qüestió de confiança porta Catalunya al "suïcidi"

Oriol March
1 min
El líder del PP, Xavier Garcia Albiol, amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Palau / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha reunit aquest dilluns al matí amb el cap de files del PP al Parlament, Xavier García Albiol, en una trobada que s'emmarca dins les trobades que el dirigent del Partit Demòcrata Català (PDC) mantindrà amb tots els partits abans d'afrontar la qüestió de confiança del proper 28 de setembre. Una qüestió de confiança que, segons ha anunciat aquest matí la diputada Anna Gabriel, Puigdemont superarà gràcies als vots de la CUP. "Això porta Catalunya al suïcidi", ha assegurat Albiol en declaracions als mitjans després de la cita amb el president. Segons el dirigent del PP, Puigdemont apostarà pel referèndum unilateral d'independència (RUI) en les properes setmanes, segons ha conclòs en el transcurs de la trobada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albiol ha lamentat que la qüestió de confiança s'hagi convertit exclusivament en un aspecte que es negocia "només entre independentistes", i ha reiterat que el seu partit no participarà en els actes oficials de la Diada "perquè fa molt temps que aquesta celebració ja no és la de tots els catalans". El dirigent popular ha insistit que l'important en el transcurs de les properes setmanes són els pressupostos i les polítiques socials, i no pas el camí cap a la independència.

Sobre la relació entre la Generalitat i l'Estat, Albiol ha apuntat que Puigdemont ha construït un "mur" entre les institucions, però ha volgut deixar clar que el president de la Generalitat aspira a mantenir una relació cordial amb el PP a Catalunya.

stats