CAS FERNÁNDEZ DÍAZ
Política 29/06/2016

De Alfonso: "Jo i només jo he sortit perjudicat en tot aquest tema"

L'exdirector d'Antifrau demana perdó, en una carta avançada per la Cadena SER, "a tots i totes, sense excepció, a qui hagi pogut molestar en algun moment aquests últims dies". De Alfonso també envia un missatge intern a la plantilla

Ara
2 min
"Ahir hagués dimitit": Daniel de Alfonso al Parlament, en 10 frases

BarcelonaAquest dimecres ha estat cessat com a cap de l'Oficina Antifrau Daniel de Alfonso, que afirma que ell és l'únic perjudicat per les gravacions que va treure a la llum Público sobre les seves converses amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. Així ho recull una carta que ha avançat la SER després de la seva destitució, en què també demana disculpes a aquells a qui hagi pogut molestar. Segons la missiva, que consta de vuit punts, encapçalats amb un "l'únic que puc dir-vos és el següent", De Alfonso anuncia que torna a treballar de jutge –"on vaig estar tota la meva vida abans de venir a l'Oficina Antifrau de Catalunya"– i que troba "refugi" en la família i les "moltíssimes mostres de suport rebudes aquests dies".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, agraeix "a tots i cadascun dels treballadors de l'Oficina Antifrau de Catalunya el seu treball, esforç i dedicació", demana "disculpes a tots i totes, sense excepció, als que hagi pogut molestar en algun moment aquests últims dies" i afirma que el seu "únic desig" és reprendre la seva "vida personal i professional". "Mai a la vida he enregistrat a ningú ni he difós cap gravació", torna a afirmar. I lamenta: "Jo i només jo he sortit perjudicat en tot aquest assumpte". Tot i això, assegura que la discreció que diu haver mantingut "sempre" la seguirà "mantenint fins a l’últim dia". "Et prego de tot cor que ho entenguis", acaba.

Missatge intern a la plantilla

A banda del comunicat, De Alfonso també ha enviat aquest dimecres un missatge intern als treballadors per acomiadar-se del càrrec. Aquest és el contingut del comunicat dirigit als empleats, reproduït en llengua castellana, tal com el magistrat l'ha enviat a la pantilla d'Antifrau:

"Buenos días a todos y cada uno de los integrantes de la Oficina Antifrau de Cataluña.

Era mi intención reuniros a todos en la Sala de Actos. Pero el horario de verano partido que rige estos días hace que el cuórum sea insuficiente para ello. De ahí que me permita enviaros estas palabras.

Estos días han sido horribles para todos. Soy plenamente consciente de ello y de que a cada uno le habrá afectado y lo habrá vivido de manera diferente. No tengo nada que reprochar a nadie. Al contrario, sólo tengo pensamientos y palabras de agradecimiento hacia todos vosotros. Habéis sido, sois, y deseo que sigáis siendo unos excelentes profesionales.

Si alguno piensa que yo no he estado a la altura, lo admito y le pido públicamente disculpas. Permitidme eso sí, que os haga llegar un juramento: os juro por mi vida, que ni yo he sido el autor de esas grabaciones, ni quien las ha difundido. Todos conocéis que esas grabaciones son ilícitas. Y que mis reuniones han sido puestas en la Agenda del Director.

Así pues, resumiendo, os agradezco a todos y a todas sin excepción alguna vuestro trabajo y entrega. Os pido disculpas por lo que estéis sufriendo a causa de ello. Y os deseo muchos éxitos en el futuro. Quiero que sigáis fuertes y que vuestras voluntades no se tuerzan jamás. Tenéis una misión muy importante y sé que la desempeñaréis con honor y lealtad a la Institución a la que representáis.

Un fuerte abrazo y hasta siempre".

stats