FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 21/12/2011

Mas-Colell: "Ho sento i assumeixo la responsabilitat"

El conseller d'Economia es disculpa per no haver informat els funcionaris. Argumenta que la retenció només s'ha fet a la nòmina (cobrada avui) i que la paga extra arribarà neta d'impostos

Oriol March
1 min

Barcelona"Ho sento i assumeixo la responsabilitat". Així ha reaccionat el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, al rebombori que ha ocasionat aquest dimecres que la Generalitat hagi descomptat de la nòmina dels funcionaris l'IRPF de la paga que encara no han cobrat. En declaracions als periodistes, ha explicat que la deducció de l'IRPF que s'ha aplicat als funcionaris només afecta la nòmina, cobrada avui, i no afectarà la paga extra que es cobrarà el dia 28. Una paga extra que, cal recordar, no cobraran íntegre de cop: primer el 80% i el 20% restant es farà efectiu quan arribin els diners de la disposició addicional tercera de l'Estatut (759 milions d'euros) al llarg del 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El dia que es cobri la paga de Nadal no hi haurà cap tipus de retenció, i quan s'acabi de rebre aquest complement, tampoc", ha assegurat Mas-Colell en declaracions als periodistes als passadissos del Parlament. Ha insistit a assumir "totes les responsabilitats" per la "manca d'informació" subministrada als funcionaris.

stats