CANVI DE CICLE
Política 07/05/2013

Mas, sobre el PSC i el pacte nacional: "Si els partits no es posen d'acord, el poble els passarà pel damunt"

El president assegura que no presentarà "en nom del catalanisme" uns pressupostos que "destrueixin" l'estat del benestar

Oriol March
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, a l'auditori RBA

BarcelonaSense citar-los directament, Artur Mas ha volgut fer un toc d'atenció al PSC sobre la seva participació (o no) en el Pacte Nacional pel Dret a decidir, que en aquests moments no és ni tan sols segura. "Si els partits no entenen que s'han de posar d'acord per fer ampla l'esquena del catalanisme, el poble els passarà pel damunt", ha assegurat Mas a la presentació de la Biblioteca del Catalanisme de l'editorial RBA, que ha comptat amb la presència de Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla i una nodrida representació de la societat civil catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Cal que el país tingui una esquena ampla perquè no es pugui doblegar i ningú s'hi pugui abraonar", ha reflexionat Mas, recuperant unes paraules escrites per Rovira i Virgili l'any 1947, durant els primers anys del franquisme. "Cal una càrrega de generositat, amplitud de mires i visió de país, perquè els partits catalanistes d'avui dia seran jutjats en funció de la capacitat de sumar", ha apuntat el president davant de diversos dirigents del PSC com Pere Navarro, Jaume Collboni, Rocío Martínez-Sampere, Laia Bonet i Miquel Iceta. Mas ha volgut destacar que Catalunya no hauria de viure "resignada".

Pel que fa a la presentació dels pressupostos, Mas ha assegurat que "en nom del catalanisme" no presentarà uns pressupostos que "destrueixin" l'estat del benestar.

stats