PLE DEL PARLAMENT
Política 12/02/2014

Mas: "S'ha intentat absolutament tot i la resposta del PP sempre ha estat dir mil vegades no"

Junqueras retreu al president que hagi "tirat pel dret" amb la CCMA i li demana que "rectifiqui" per tal que els treballadors puguin mantenir el conveni i no es retalli el seu pressupost

Oriol March
2 min
Artur Mas al Parlament / PERE TORDERA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat aquest dimecres, durant la sessió de control al Parlament, que la Generalitat "ho ha intentat absolutament tot" i que la resposta del PP "sempre ha estat dir mil vegades no". Mas es referia així al recurs que va presentar el partit que lidera Mariano Rajoy contra l'Estatut i la negativa del president espanyol a negociar el pacte fiscal. "Pretenem que s'escolti la veu d'aquest país", ha considerat el líder de CiU, que ha fet servir aquestes paraules en resposta al portaveu parlamentari adjunt dels populars a la cambra catalana, Santi Rodríguez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una escena inusual, tenint en compte que els dos socis de legislatura acostumen a exhibir sintonia en les sessions de control, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha retret a Mas que hagi "tirat pel dret" en tot allò que té a veure amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). "Cal rectificar perquè els treballadors mantinguin el conveni i que no es retalli el seu pressupost", ha demanat Junqueras. Mas li ha respost que hi ha mesures que cal prendre si el que es vol és mantenir la CCMA en un context en què s'han reduït notablement els ingressos publicitaris al llarg dels últims anys.

Junqueras també ha retret al president una certa "manca d'eficàcia" amb els expedients de regulació d'ocupació (ERO) d'empreses com Panrico i Alstom. "Hi ha hagut reunions fins a l'extenuació", ha volgut posar de manifest Mas, que ha donat a entendre que ell ha participat directament en aquestes gestions. El president també s'ha vist obligat a defensar, un cop més, el vot favorable de CiU a la reforma laboral. Un vot que Junqueras i Joan Herrera (ICV-EUiA) li han recordat durant la sessió de control.

Mas ha admès que la reforma laboral va fer perdre competències sobre el mercat laboral a la Generalitat, però ha insistit –en resposta a Herrera– que "a mitjà i llarg termini" la nova normativa pot tenir "beneficis". El president ha aprofitat per apuntar que a Catalunya, durant el 2013, es van crear 53.000 llocs de treball, mentre que a tot l'Estat se'n van destruir 252.000.

stats