BÈLGICA
Política 17/02/2011

Bèlgica bat el rècord mundial de dies sense govern

El rècord era fins ara en mans de l'Iran, que va trigar 249 dies a arribar a un acord per formar executiu. Diferents organitzacions reivindicaran la unitat del país en manifestacions arreu del país sota el lema "La revolució de les patates fregides".

Redacció
1 min
Didier Reynders, el nou mediador designat pel rei belga, té dues setmanes per convèncer les parts.

BarcelonaEl rècord mundial de dies sense govern era, fins ara, en mans de l'Iraq, que, l'any 2009, va trigar 249 dies a arribar a un acord per formar executiu. Aquest dijous, 249 dies després de les eleccions generals del 13 de juny que van guanyar els nacionalistes flamencs, Bèlgica ha superat la marca. Per això, una trentena d'organitzacions d'estudiants, en col·laboració amb la plataforma No en el Meu Nom, que reivindica la unitat del país davant dels aires de divisió que bufen sobretot a Flandes, han convocat manifestacions ciutadanes arreu del país. "La revolució de les patates fregides", com s'ha anomenat, ha organitzat accions durant tot el dia de Brussel·les a Anvers passant per Gant, Lovaina i Lieja.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els manifestants pretenen, amb aquest lema irònic, protestar per la passivitat dels polítics. Per això els estudiants repartiran cerveses i patates fregides per mostrar els símbols d'unitat del país. Durant aquests 249 dies d'immobilitat hi ha hagut altres propostes originals per demanar tirar endavant el govern, com deixar-se créixer la barba o que les esposes dels polítics flamencs i valons fessin vaga de sexe.

stats