Política 04/05/2016

'Que cap tribunal ens faci callar': el manifest impulsat per la CUP de suport als ajuntaments rupturistes

El signen un centenar de persones de la societat civil catalana. Han convocat una manifestació per al dissabte 7 de maig

Ara
2 min
Les entitats independentistes exigeixen aturar la "persecució" als ajuntaments rupturistes: "El món local és sobirà"

BarcelonaUn centenar de persones de la societat civil catalana signen el document impulsat per la CUP contra la persecució judicial als ajuntaments que han donat suport a la declaració de ruptura del Parlament del 9 de novembre passat. "Davant dels requeriments i citacions a càrrecs electes i institucions creiem que hi ha una clara voluntat de l’Estat d’atemorir el conjunt de la societat catalana, començant pels seus representants democràtics", diu el text. I afegeix: "Aquest fet per si sol, pensem, és inacceptable en cap esquema de democràcia i llibertat i de plena garantia dels drets civils i polítics; per això cridem el conjunt de la societat i en especial les forces democràtiques del país a plantar-se davant de la persecució de les idees".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El manifest, que es titula 'Que cap tribunal ens faci callar: per les llibertats', fa una crida al conjunt de la societat a plantar-se davant "la persecució de les idees" i manifestar-se el proper dissabte 7 de maig.

Entre els signants que donen suport al manifest i a la manifestació hi ha, entre d'altres, Antonio Baños, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, Arcadi Oliveres, David Fernàndez, l'economista Elisenda Paluzié, Empar Moliner, Ernest Maragall, l'activista Eva Fernández, Jaume Asens, Josep-Lluís Carod-Rovira, Lluís Llach, l'antropòleg Manuel Delgado, l'actor Sergi López, Teresa Forcades i Víctor Terradelles, membre del consell nacional de CDC i organitzacions com Súmate.

Segons expliquen en un comunitat, la CUP ha celebrat "diverses reunions" amb les principals organitzacions sobiranistes i d'esquerres del país per "convidar-les a treballar plegades i a sumar-se a la manifestació de dissabte". Fruit de les trobades diverses personalitats se sumaran a la fila zero de la manifestació –signin o no el manifest– i ja hi ha una trobada convocada per a després.

Segons la CUP, és un text "volgudament transversal" que "busca complicitats per respondre a la persecució de la política catalana tant als 291 ajuntaments catalans que ja han rebut requeriments de l'Audiència Nacional com al Parlament de Catalunya, que es troba contínuament judicialitzat pel Tribunal Constitucional".

El manifest demana a les institucions catalanes "cobertura política, legal i econòmica de les persones encausades, de manera que aquestes tinguin garantit el suport a qualsevol decisió que puguin prendre en relació amb la seva situació, inclosa la desobediència a les lleis injustes".

L'acte de les entitats sobiranistes a la plaça del Rei

L'1 d'abril, les entitats sobiranistes ja van presentar un altre manifest en un acte a la plaça del Rei de Barcelona. "Exigim que cessi immediatament la persecució que estan rebent els càrrecs públics, entitats i institucions catalanes pel sol fet de donar suport a una resolució del Parlament de Catalunya", diu el text presentat per l'ANC, Òmnium Cultural, l'AMI i l'ACM. El document, titulat 'El món local és sobirà', "expressa i reitera" el suport de les entitats independentistes a aquells càrrecs electes "perseguits" pel sistema judicial per haver donat suport a la "sobirania del país o els símbols que el representen", com la declaració de ruptura del 9-N.

stats