NOVA FORMACIÓ POLÍTICA
Política 01/03/2015

Ubasart afirma que Podem farà "tot el possible" per celebrar una consulta pactada

La líder del partit a Catalunya replica a ICV que es presentaran sols el 27-S i rebutja un procés de confluència amb els ecosocialistes

Roger Tugas
2 min
El consell de coordinació de Podem Catalunya, amb Gemma Ubasart / PERE VIRGILI

BarcelonaLa direcció de Podem Catalunya s'ha constituït formalment aquest diumenge al matí després que Gemma Ubasart i el seu equip s'imposessin a principis de febrer en les primàries del partit amb un 77% dels vots. En la primera trobada han conformat el consell ciutadà, amb 34 persones a més d'Ubasart, i el consell de coordinació, més reduït, amb 7 secretaries a més de la secretària general. També han abordat, però, alguns dels reptes immediats de la formació, com les eleccions municipals (on Podem no es presenta, però integra algunes candidatures ciutadanes com Barcelona en Comú), la coordinació amb els cercles locals i sectorials i les eleccions catalanes del 27-S, les quals seran una "confrontació de dos models de Catalunya: la dels de dalt, representada per Mas, i la de la majoria, les classes populars, sense comptes a Andorra". "Podem es dibuixa com l'alternativa al govern de Mas", ha resumit Ubasart en roda de premsa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntada pel model d'estat i el paper del partit, la líder de Podem Catalunya s'ha posicionat "a favor del dret a decidir, a favor de la via escocesa". "Farem tot el possible perquè aquesta aposta pugui ser materialitzada", ha assegurat, malgrat que no ha concretat quin encaix proposa per a Catalunya, ni ha volgut entrar a valorar el projecte aprovat per ICV aquest cap de setmana d'un "Estat lliure en el marc d'un Estat plurinacional". Tot i això, sí que ha apostat per una "reforma de l'Estat en clau plurinacional" que incorpori la "premissa que qualsevol territori ha de poder dur a terme l'exercici del dret a decidir".

Pel que fa la insistència d'ICV de negociar un procés de convergència a nivell català per al 27-S, Ubasart ha estat taxativa: "Concorrerem sols, amb la marca Podem, a les eleccions catalanes i estatals, així es va decidir a l'assemblea ciutadana de Vistalegre". "Podem no és un partit a l'ús", ha argumentat, sinó que "pot ser l'instrument per fer donar la volta al taulell polític".

stats