Política 01/07/2016

Gordó reclama incloure no independentistes a la formació

El 7 de maig, en una trobada al Cafè Zurich de Barcelona, la plataforma Nova Convergència va acordar la primera versió del seu document congressual pensat per influir en la refundació nacionalista

O.m.
2 min
Germà Gordó és l’impulsor de Nova Convergència.

BarcelonaEl 7 de maig, en una trobada al Cafè Zurich de Barcelona, la plataforma Nova Convergència, amb l’exconseller Germà Gordó al capdavant, va acordar la primera versió del seu document congressual pensat per influir en la refundació nacionalista. Des d’ahir, i després de l’aportació de “centenars de militants”, segons fonts de la iniciativa, el text és públic i pot ser consultat per totes les bases el partit. Un dels aspectes destacats és l’objectiu d’incloure a les noves sigles “els no independentistes”. Amb la voluntat final, això sí, de “crear un estat dins la Unió Europea”. “La creació d’aquest estat ha d’estar d’acord amb la voluntat majoritària de la ciutadania catalana, emprant sempre mètodes pacífics, legals i democràtics”, argumenta el document.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un altre dels principis ideològics que regeixen el text és el de bastir un “partit de confluència en què socialdemòcrates, socialcristians, democristians, socioliberals i liberals se sentin còmodes”. “Hem de ser una força política protagonitzada per tots els corrents ideològics -excepte els extremismes- que, sumats, aportin centralitat al projecte”, assenyala la plataforma impulsada per Gordó, que en els últims dies ha estat al focus mediàtic després que es conegués que el ja exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, el presentava com a “disposat” a rellevar Artur Mas al capdavant de CDC en les converses que va mantenir amb el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz.

Ideologia a banda, els mètodes de funcionament intern suposen l’altra gran pota de Nova Convergència. En l’apartat que dissenya la nova organització, els de Gordó -ben posicionats a la federació de Barcelona ciutat a través de Teresa Pitarch- tracen un exigent règim d’incompatibilitats que fa que qualsevol persona que aspiri al màxim càrrec executiu tingui dedicació exclusiva. “[Aquesta funció] serà incompatible amb la de candidat a la presidència de la Generalitat i amb el president de la Generalitat”, sosté el text.

La versió més estesa a les files convergents és que Carles Puigdemont, actual cap de files del gabinet català, no tindrà responsabilitats executives. La plataforma afegeix, a banda, que qualsevol membre del Govern o bé alt càrrec de l’administració no pot ocupar la màxima responsabilitat executiva de la nova CDC. “Finalment serà incompatible amb el càrrec de president de grup parlamentari, membre de la mesa del Parlament, president de comissió parlamentària, portaveu de grup o portaveu de comissió”, defensen. L’aparell no descarta que Gordó acabi postulant-se, però assenyala que les seves opcions “encara són més escasses” des de l’aparició de la gravació de De Alfonso.

Les primàries per triar càrrecs interns i caps de llista, juntament amb la limitació de mandats, també apareixen com a destacades en el document. “Ningú podrà desenvolupar un càrrec institucional durant més de vuit anys”, assegura el document, que posa el mateix termini per a càrrecs de partit. El text servirà de base per esmenar la proposta oficial de debat congressual.

stats