Nous ajustos
Política 16/05/2012

Homs creu que Catalunya té "molts números" d'acabar com Grècia si no fa les retallades

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', el portaveu del Govern evita quantificar els ajustos i no tanca la porta a fer-ne més

Ara
1 min
Francesc Homs, escolta ahir la roda de premsa d'Artur Mas / XAVIER BERTRAL

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha defensat en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' la nova onada de retallades anunciada aquest dimarts pel president de la Generalitat, Artur Mas, argumentant que "l'alternativa" seria "per una por d'ara, deixar-ho per demà passat". Segons Homs, el Govern intenta imitar les actuacions dels països del nord d'Europa, i es fixa també en Grècia per evitar repetir els "errors" d'aquell país: "No tenim ganes que allò s'acabi repetint a Catalunya, però tenim molts números perquè acabi passant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs considera que "si no féssim les retallades, quedaríem abocats al caos més absolut", però tot i així no ha garantit que amb les mesures anunciades ahir n'hi hagi prou per assolir l'objectiu de dèficit fixat. Segons ell, "la certesa absoluta en els temps que corren" no la pot tenir ningú "amb dos dits de front", i per això ha afegit que "mai no es pot tancar la porta a res", tampoc a nous ajustos. "Aquesta tercera retallada no estava prevista i l'hem hagut de fer", ha recordat.

El portaveu de l'executiu català ha destacat que el Govern opta "pel realisme" en lloc del "populisme", perquè creu que és l'única via per "superar una situació complicada a la vida", i ha assenyalat que "un es pot enfadar molt amb la situació en què es troba, però finalment un dia s'haurà d'aixecar i plantar-hi cara". En tot cas, però, Homs ha evitat precisar quants diners s'esperen estalviar amb cadascuna de les mesures anunciades, que han de permetre retallar, en conjunt, 1.500 milions d'euros.

stats