Política 21/10/2014

El PSC facilitarà el suport dels seus ajuntaments al nou 9-N

El líder del partit, Miquel Iceta, considera que els consistoris han de facilitar espais municipals al Govern de la mateixa manera que els faciliten a entitats com "grups d'escoltes" per fer-hi activitats

Ara
1 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que ha ordenat als ajuntaments del seu partit que facilitin locals per al procés participatiu del 9-N si la Generalitat ho demana per escrit i els secretaris municipals ho avalen. I ho ha exemplificat de la següent manera: "Si vostè té un grup d'escoltes i demana un local a l'Ajuntament per fer una activitat, l'Ajuntament l'hi deixa, només faltaria".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els he dit [als alcaldes del PSC] que si la Generalitat els demana un local i el secretari general de l'Ajuntament diu que es pot fer, que ho facin, només faltaria", ha dit Iceta en declaracions a Catalunya Ràdio. Perquè per Iceta "cal respectar molt la gent que vol participar", però "no pretendre que això [el procés participatiu del 9-N] té un valor que no té".

Res a parlar fins després del 9-N

Iceta també ha explicat que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, li va dir en una reunió recent que fins que el govern espanyol no vegi què passa amb el 9-N, no es mourà res respecte a Catalunya. Sense estalviar crítiques al govern espanyol per la gestió del contenciós català, ha considerat que el nou 9-N és "un engany més" com ho seria, ha advertit, una eventual declaració unilateral d'independència, que ha pronosticat que quedaria anul·lada en poques hores.

stats